Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/08/2014

El 71è Campionat d'Espanya de Patí de Vela se celebrarà a Vilanova i la Geltrú

Patí a vela a les nostres costes Patí a vela a les nostres costes

Entre el 4 i el 7 de setembre més d'un centenar de participants prendran part en aquesta tradicional prova nàutica

Vilanova i la Geltrú acollirà del 4 al 7 de setembre la LXXI edició del Campionat d'Espanya de Patí de Vela. Durant quatre dies,més d'un centenar de patins de vela, vinguts de tota la costa catalana, d'Espanya i Bèlgica, ompliran les platges de la ciutat.

Aquesta important cita esportiva que, per primera vegada es fa a Vilanova i la Geltrú, convocarà a un gran nombre de regatistes de patí de vela, una embarcació nascuda a Catalunya fa més de 70 anys i molt arrelada a les platges del nostre litoral.

L'organització de l'esdeveniment es càrrec del Club de Mar, una societat esportiva, sense ànim de lucre, que esta consolidant, ens els darrers anys, una important flota de patins, i promovent aquest esport a la comarca. Practicants del Patí a vela (patí català) el Windsurf i el Paddle surf, té dins els seus objectius, aconseguir que Vilanova i la Geltrú sigui un referent en la vela lleugera, aprofitant les bones condicions que tenen les platges del municipi per a la navegació.

72 anys després

El Pati de vela o patí català va néixer entre els anys 1920 i 1925 a les platges catalanes. Els primers dissenys eren molt rudimentaris, per aquest motiu l'any 1942 es va celebrar a Vilanova i la Geltrú una regata per escollir el millor disseny. El pati de vela actual segueix el model guanyador d'aquella regata, de fusta i realitzat de manera completament artesanals. El fet de no tenir ni orsa ni timó fa que navegar-hi esdevingui tot un art. Enguany, 72 anys després d'aquella primera regata, Vilanova i la Geltrú tornarà a acollir una competició del màxim nivell de Pati de vela.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00