Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/12/2013

S'inaugura l'exposició 'Fent Camí' al Centre d'Art Contemporani La Sala

Divendres es va inaugura l'exposició 'Fent Camí' que es podrà visitar fins al 5 de gener de 2014    Divendres es va inaugura l'exposició 'Fent Camí' que es podrà visitar fins al 5 de gener de 2014

Al voltant del Dia Internacional de les persones amb discapacitat s'han organitzat diferents actes per sensibilitzar la ciutadania envers la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual

Avui dimarts, 3 de desembre, se celebra el Dia Internacional de les persones amb Discapacitat. A Vilanova i la Geltrú enguany se celebrarà una taula rodona amb el títol ‘Teniu la paraula: realitats i mites envers les persones amb disCAPACITAT' que abordarà a través de l'experiència de persones amb discapacitat intel·lectual quines són les problemàtiques reals amb què es troben diàriament. Aquesta taula rodona es farà a les 19 h, al Centre d'Art Contemporani La Sala.

A banda d'aquest acte, a La Sala es pot visitar fins al 5 de gener l'exposició 'Fent Camí' dels fotògrafs Núria Porras i Sergi Balaguer que es va inaugurar el divendres 29 de novembre. Una quarantena de persones van assistir a l'obertura d'aquesta mostra fotogràfica que té com a protagonistes un grup de persones amb discapacitat intel·lectual que formen part del projecte TIMOL que impulsa l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través de l'IMET. La regidora de Cultura i la regidora d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de VNG, Marijó Riba i Ariadna Llorens, van assistir a la inauguració a la qual també hi van ser presents alguns dels integrants del projecte TIMOL, familiars d'aquests, representants de les empreses que hi col·laboren i ambdós fotògrafs que han realitzat l'exposició.

En la presentació de la mostra, la regidora de Cultura, Marijó Riba va afirmar que era "una satisfacció poder col·laborar amb aquest projecte i cedir La Sala per a l'exposició". Per la seva banda, la regidora d'Educació i Ocupació, Ariadna Llorens va agrair la col·laboració i la feina realitzada entre ambdues regidories per fer possible aquesta mostra i va manifestar que "l'objectiu tant de l'exposició com de la feina que es fa des de projectes com el TIMOL, el MATÍ i el TEGAR, és defensar una societat on tothom hi trobi el seu lloc i en la qual ni l'origen ni les condicions físiques o psíquiques siguin la causa d'una pèrdua de drets o de llibertats".

La mostra presenta una quarantena de fotografies de Núria Porras i Sergi Balaguer, qui durant la inauguració van posar de manifest la complicitat i connexió establerta amb les persones del projecte TIMOL arran d'aquesta iniciativa. La finalitat de l'exposició, que es pot visitar fins al 5 de gener, és sensibilitzar la ciutadania envers la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves possibilitats laborals. De fet la majoria de les fotografies ens mostren les persones amb discapacitat dins del seu entorn laboral.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00