Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/06/2013

Els alumnes de secundària presenten els seus curtmetratges sobre els objectius del mil·leni

El projecte ha comptat amb més de 300 alumnes  El projecte ha comptat amb més de 300 alumnes

S'han projectat set treballs elaborats en el marc de la tercera edició del projecte Re@cciona

Al voltant de 300 alumnes de secundària d'un total de set centres educatius de la ciutat han pres part en la tercera edició del projecte de curtmetratges Re@cciona

Després de molts mesos de treball, ahir van presentar a l'Auditori Eduard Toldrà les 7 creacions audiovisuals resultants d'aquest curs, que està organitzat per l'Ajuntament de VNG amb la col·laboració d'Intermón Oxfam, i que té com a objectiu fomentar la reflexió i el respecte als Drets Humans així com la promoció de valors com la solidaritat i la cooperació entre el jovent. 

El projecte s'ofereix als centres educatius de secundària de Vilanova i la Geltrú i dura tot el curs escolar. En aquest sentit, els centres participants han estat l'institut Dolors Mallafré, Manuel de Cabanyes, Joaquim Mir, l'Escola Pia, Sant Bonaventura, Sta. Teresa i El Cim. 

Projecte Reacciona curtUn dels curtmetratges del Re@cciona

Els mateixos alumnes han estat els protagonistes d'aquests curtmetratges, tant davant com darrera de la càmera, gràcies a la formació que han rebut per part del seu professorat i dels tècnics del Taller de Cinema, que han posat al seu abast tot l'equipament necessari per al rodatge. 

Aquesta tercera edició ha comptat també amb la col·laboració de les ONG Mèdicus Mundi i Enginyeria Sense Fronteres, que han anat als centres educatius a fer xerrades sobre algun dels 8 Objectius del Mil·lenni acordats per les Nacions Unides per eradicar la pobresa. Aquestes xerrades han permès als alumnes tenir coneixement de la situació a altres indrets del món diferent a la nostra realitat i, a la vegada, donen a conèixer l'activitat que fan com a ONG. 

La presentació d'ahir va acabar amb una sorpresa, la projecció d'un vuitè curtmetratge patrocinat íntegrament per l'AMPA de l'Institut Manuel de Cabanyes. Aquesta iniciativa mostra el valor pedagògic que el centre li dóna al projecte, de manera que fa possible que altres alumnes gaudeixin també d'aquesta experiència. 

L'acte de cloenda va comptar amb la presència de l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00