Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/09/2016

Torna l'Aula de Cinema a les biblioteques de VNG

Les xerrades volen difondre la cultura cinematogràfica entre la ciutadania     Les xerrades volen difondre la cultura cinematogràfica entre la ciutadania

Dijous 6 d'octubre se celebra la xerrada 'Art i cinema' a la Joan Oliva, al voltant de les pel·lícules sobre artistes plàstics. Les inscripcions ja són obertes

El passat mes de maig s'inaugurava un cicle de conferències sobre cinema a diverses biblioteques de la demarcació de Barcelona. Amb l'objectiu d'apropar el públic al procés de creació cinematogràfica, la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i l'Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) han posat en marxa el projecte "Aula de Cinema".

Aquest cicle de conferències té per objectiu difondre la cultura cinematogràfica entre els ciutadans, promoure el rol de les biblioteques públiques com a equipament cultural de proximitat que treballa per l'accés universal a la cultura i, alhora, donar visibilitat a les activitats de la Fundació ESCAC. En els darrers anys, les biblioteques han fet un esforç notable per crear col·leccions de cinema actualitzades i de qualitat que reforcen el fons documental de llibres, revistes i música, entre altres, de bandes sonores.

Després de dues sessions a la primavera, el cicle es reprèn a la nostra ciutat dijous 6 d'octubre a dos quarts de set de la tarda a la biblioteca Joan Oliva i Milà, amb la xerrada "Art i cinema" a càrrec de Daniel Agudo, membre de l'ESCAC. La xerrada pretén donar a conèixer els mecanismes visuals, de producció i de narració interna que regulen les pel·lícules sobre artistes plàstics. Les inscripcions són obertes des d'aquesta setmana.
Aquestes activitats volen complementar l'oferta entorn el cinema a la nostra ciutat i treballar conjuntament amb l'Ajuntament i les entitats com el Cineclub Sala 1, amb els quals ja col·laboren amb el Club de Cinema, el Círcol Catòlic o Junts pel cinema.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00