Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/06/2014

Tahar Ben Jelloun parla a VNG sobre la Mediterrània i el compromís dels escriptors amb la seva cultura i societat

 D'esquerre a dreta, Mari Àngels Roque, Ariadna Llorens, Frederic Vilà i Tahar Ben Jelloun     D'esquerre a dreta, Mari Àngels Roque, Ariadna Llorens, Frederic Vilà i Tahar Ben Jelloun

L'escriptor marroquí, autor de més de 40 obres literàries, va ser a la capital del Garraf per pronunciar la conferència inaugural del Campus Universitari de la Mediterrània

Tahar Ben Jelloun va ser ahir a Vilanova i la Geltrú per parlar de literatura i de la Mediterrània; dels conflictes dels països situats a la riba del Mediterrani i dels propis conflictes interns que afronten els escriptors a l'hora d'escriure i crear la seva obra literària. L'escriptor marroquí, guardonat amb més d'una dotzena de premis entre els quals hi ha el Premi Goncourt 1987 i autor de més de quaranta obres de narrativa, assaig, poesia i teatre, va oferir a la sala d'actes de l'EPSEVG la conferència inaugural de la 18a edició del Campus Universitari de la Mediterrània.

Sota el títol 'Què pot fer la literatura davant dels nous reptes a la Mediterrània?', Ben Jelloun va parlar al públic assistent de la necessitat que "els escriptors escoltin la seva pròpia cultura" i "que siguin lliures i sobretot molt exigents amb ells mateixos". Durant la conferència Tahar Ben Jelloun va citar grans escriptors europeus i llatinoamericans. D'aquests últims va destacar-ne el compromís social i la seva sensibilitat sobre el que passa al seu voltant.

En la presentació de la conferència, la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació, Ocupació, Tecnologies i Societat de la Informació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens va destacar el prestigi per a ciutat i per al CUM "de comptar amb Tahar Ben Jelloun parlant de la seva visió amb esperit crític dels fets que viuen els països mediterranis i dels paper que els escriptors poden jugar en aquestes primaveres àrabs". Per a la regidora d'Educació la conferència inaugural és un exemple dels "nous reptes d'internacionalització i especialització que vol assolir el CUM en aquesta nova etapa que s'inicia un cop assolida la majoria d'edat, amb la 18a edició del campus".

El Campus Unversitari de la Mediterrània és una iniciativa de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú; la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l'Instsitut Europeu de la Mediterrània (IEMED).
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00