Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/11/2015

L'Associació Marinada VNG busca voluntaris

Aquest grup d'autoajuda per a dones amb càncer de mama necessita ajut en les tasques d'elaboració i manteniment d'una pàgina web i del grup de Facebook

Vilanova i la Geltrú compta amb diverses entitats que reben el suport de la Regidoria de Salut. Una d'elles és l'associació Marinada VNG, un grup d'autoajuda per a dones amb càncer de mama, que es reuneix els dimecres a la tarda al centre cívic La Geltrú.

Degut a que el nombre de sòcies és limitat i les tasques que fan a l'associació són pròpies de dones afectades per la malaltia, l'entitat ha detectat un parell de mancances en el seu funcionament, per la qual cosa fan una crida a les persones que voluntàriament vulguin col•laborar amb elles.
Concretament, els treballs a cobrir per voluntariat extern a l'Associació tindrien a veure amb l'elaboració de la pàgina web de l'associació i el seu manteniment periòdic, i el manteniment de la xarxa social de Facebook amb una actualització setmanal. Són dues tasques que les persones voluntàries podrien realitzar des de casa amb el seu ordinador, o bé amb l'ordinador de l'associació en els horaris que estigui oberta.

Les persones que estiguin interessades en fer de voluntàries, encara que sigui per qualsevol altre aspecte, es poden posar en contacte amb l'associació per veure en què poden col•laborar. Poden contactar amb l'Associació Marinada els dimecres de 18 a 20 h al centre cívic La Geltrú, a la plaça de l'Associació d'Alumnes Obrers, a través del telèfon 93-814.74.06 o del correu electrònic marinadavng@gmail.com.

Què ofereix Marinada?
L'associació Marinada agrupa dones afectades per càncer de mama i compta amb una cinquantena de sòcies. Actua com a grup de suport, oferint un espai on les dones afectades puguin compartir experiències, i a més presta diversos serveis directament relacionats amb les necessitats d'aquest col•lectiu: l'acollida, per donar suport a les dones que estan en fase de diagnosi i tractament de càncer de mama; els estiraments a través del mètode Mézières, que són exercicis per corregir la postura i prevenir el linfedema del braç; el suport psicològic; i el banc de perruques, que facilita, a través de préstecs gratuïts, pròtesi capil·lars a persones amb calvície provocada pel tractament de quimioteràpia.

La van crear un grup de dones que en el moment d'afrontar el diagnòstic i el tractament corresponent van sentir la necessitat de compartir els seus neguits i experiències amb altres persones que haguessin passat per experiències similars. La finalitat de Marinada és donar suport a dones afectades i treballar per millorar la qualitat de vida de les dones que pateixen o han patit un càncer de mama. A l'associació disposen de material informatiu i orientació per localitzar webs amb informació relacionada amb el càncer de mama i tot el procés de tractament i superació de la malaltia. Durant l'any programen xerrades obertes al públic i també activitats i serveis adreçats a les sòcies. Disposen també del suport d'una psicòloga per a les dones amb demanda d'assessorament professional puntual.

El suport de la família, dels amics i de l'equip mèdic de referència és imprescindible, però moltes dones senten la necessitat de contactar amb persones de fora d'aquest cercle més proper per cercar un altre tipus de suport, informacions que no són pròpiament mèdiques, i també poder expressar i compartir lliurement les seves pors. Poder compartir aquestes emocions i experiències facilita l'acceptació de la realitat i la superació del procés. Tenir el recolzament de persones que ho han superat i que ara tenen una bona qualitat de vida i capacitat per comprendre aquesta experiència és, sens dubte, un factor que ajuda en determinats moments del procés.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00