Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/06/2014

L'Ajuntament disposarà d'1,7 milions d'euros més per pagar proveïdors el 2014

El ple ordinari de juny aprova concedir el V premi Roig Toqués al mestre d'aixa, Jaume Morató

El ple ordinari del mes de juny, celebrat aquest dilluns al vespre a l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ha aprovat inicialment, amb els vots a favor de CiU, CUP i del regidor no adscrit, el vot en contra del PP i l'abstenció de PSC i ICV, el canvi de gestió directa dels serveis públics de l'objecte social de la societat municipal ICVSAM a l'Entitat Pública Empresarial Local NEÀPOLIS. 

El Ple també ha aprovat, amb els vots a favor de tots els grup i l'abstenció de la CUP, la modificació de les condicions financeres dels préstecs subscrits a la primera fase del mecanisme de pagament als proveïdors. Això suposarà que l'ajuntament disposarà d'1,7 milions d'euros més per pagar proveïdors el 2014, i 1,8 milions d'euros més per 2015.

Per unanimitat es va aprovar atorgar el V Premi Roig Toqués al mestre d'aixa Jaume Morató Masip. La regidora de Cultura Marijó Riba va anunciar que a la propera edició del premi s'obrirà la possibilitat d'atorgar un guardó a nivell local i un altre de caire més internacional, a petició dels membres del jurat d'enguany. També es van aprovar les festes locals de 2015 que seran el dissabte 17 de gener i el dimecres 5 d'agost.

En el capítol de mocions va decaure la moció d'ICV de rebuig a l'acord comercial de l'Associació Transatlàntica per al comerç i la inversió entre la Unió Europea i els Estats Units; amb els vots a favor d'ICV i la CUP, els vot en contra de CiU, PP i el regidor no adscrit i l'abstenció del PSC. Per unanimitat es va aprovar la moció presentada per CIU en nom de la secció sindical de CCOO de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, per a la reclassificació professional C1; mentre que la moció que CiU ha presentat en nom de la secció sindical del Sindicat de Funcionaris de Policia de Vilanova i la Geltrú, per a l'avançament de l'edat de jubilació dels membres del cos de policies locals i de la policia de la Generalitat dels Mossos d'Esquadra, va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups i amb l'abstenció de la CUP.

La moció de la CUP per a la convocatòria d'una audiència pública sobre l'Eixample Nord, va decaure amb els vots a favor de la CUP i el regidor no adscrit, en contra de CiU, PSC i ICV i l'abstenció del PP

Si que es van aprovar, en aquest cas per unanimitat, les dues mocions presentades pel PSC. La primera per a treballar per un pla d'espais buits urbans; i la segona per a l'acompliment dels acords presos en les mocions.

Al ple ordinari del mes de juny també es van debatre tres mocions d'urgència que, en principi, no figuraven a l'ordre del dia. La primera va estar presentada per ICV entorn la protecció de l'Ortoll per a la circulació de vianants i ciclistes i va ser aprovada amb els vots a favor de PSC, ICV i CUP i els vots en contra de CiU, PP, i el regidor no adscrit. La segona va ser presentada per la CUP pel tancament de Can Vies i l'actuació dels Mossos d'Esquadra i es va aprovar parcialment amb votació separada dels punts. La tercera la van presentar conjuntament PSC i ICV, a favor d'una consulta per determinar la successió del cap de l'Estat, que va ser aprovada també amb votació separada dels seus punts.

El ple es va cloure amb preguntes de la CUP i d'ICV sobre els incidents del passat 21 de maig a Vilanova i la Geltrú durant la passada campanya electoral.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00