Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/04/2016

Taller d'acompanyament en violència masclista

Està organitzada per la Regidoria de Convivència i Equitat    Està organitzada per la Regidoria de Convivència i Equitat

El taller comença dilluns 11 d'abril, i s'adreça a les persones implicades en la prevenció i atenció d'aquests casos, a més de qualsevol persona interessada

Dilluns s'inicien les 5 sessions del taller d'acompanyament en situacions de violència masclista, que organitza la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Es tracta d'una formació adreçada al voluntariat i als agents implicats en la xarxa de prevenció i atenció per fer front a la violència masclista, i obert també a qualsevol persona que hi pugui estar interessada.

El taller anirà a càrrec de Rosa Català, coordinadora de l'àmbit d'equitat de gènere de la Regidoria de Convivència i Equitat; Susana Conesa, psicòloga de l'Espai d'Equitat de l'Ajuntament; i Elisabeth Domènech, advocada de l'Espai d'Equitat.

El temari del taller inclou una introducció sobre la violència masclista i com la vivim, i sobre les dificultats que podem tenir a l'hora d'atendre les dones que pateixen violència masclista. També dóna a conèixer el circuit municipal d'atenció a les dones que pateixen maltractaments, com és l'atenció des dels diferents àmbits (sanitari, policial, jurídic, serveis socials, entitats...), els indicadors de situacions de risc i la coordinació entre diferents professionals. Els assistents també podran conèixer les diferents vies d'assessorament i acompanyament jurídic, què cal tenir en compte a l'hora de fer una denúncia, i quins passos cal seguir després de la denúncia. Finalment, dóna pautes per poder fer l'entrevista i el seguiment a la persona afectada, amb eines per a una escolta activa i per poder fer una primera valoració del maltractament, el seu risc, i quines són les possibles respostes i derivacions prioritàries.

La durada és de 10 hores, distribuïdes en 5 dies: dilluns 11, dimecres 13 i divendres 15, dilluns 18 i dimecres 20 d'abril de 9.30 h a 11.30 h. Es farà a la sala verda de la Casa Olivella, a la plaça de la Vila, 12, 1r pis.
Informació i inscripcions a la Regidoria de Convivència i Equitat, al telèfon 93 816.90.02 o al correu electrònic equitat@vilanova.cat
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00