Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/05/2016

L'Aula Molas reflexiona sobre la Barcelona literària

La jornada aplega cada any estudiosos de la cultura i la literatura    La jornada aplega cada any estudiosos de la cultura i la literatura

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer acull la 4a edició de la conferència de l'Aula Joaquim Molas

Divendres es va celebra a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer una nova edició de la Conferència de l'Aula Molas. Sota el títol ‘Barcelona, capital literària', la jornada va aplegar experts en literatura per reflexionar sobre el paper de Barcelona en aquest camp.

Joan Roca, director del Museu d'Història de Barcelona, va obrir la jornada amb "La Literatura a les grans ciutats. Imaginaris urbans". Abans, però, la directora executiva de l'Aula Joaquim Molas, Montserrat Comas, va instar els alumnes de batxillerat a entrar en aquest món interactuant amb els estudiants universitaris, va explicar que enguany veuran la llum les primeres edicions de l'Aula Molas, i que al mes d'octubre s'oferirà una exposició sobre Joaquim Molas i les avantguardes per commemorar el primer aniversari de la mort del doctor.
Comas va recordar que "arribem a la quarta edició d'una jornada que ja ha pres forma, i que ara volem dotar de més contingut, afegint coneixement, exposicions o articles, perquè des de Vilanova i la Geltrú volem recordar i reivindicar la tasca de Joaquim Molas".

En el mateix sentit s'expressava la regidora de Cultura, Teresa Llorens, que va dir que "per a la nostra ciutat és un honor vetllar pel llegat de Joaquim Molas, i reiterem el compromís amb les universitats per fer un treball constant en aquest sentit, ja que Vilanova i la Geltrú no pot deixar d'acceptar el repte d'estudiar i difondre la cultura, com a ciutat exponent del segle XIX, i amb voluntat de ser una ciutat educativa, que vol apostar per formar ciutadans crítics i amb igualtat d'oportunitats".
Aula Molas petita
La IV conferència de l'Aula Joaquim Molas, adreçada a qualsevol persona interessada en la literatura i la cultura en general, va servir per reflexionar sobre quin ha estat i quin ha de ser en el futur immediat el paper de Barcelona en el camp de la literatura. Barcelona forma part de la Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO com a Ciutat de la Literatura; a més, el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA) obrirà aviat la Casa Verdaguer de la literatura a Vil·la Joana, al Parc de Collserola.

A banda de Joan Roca, van intervenir a la jornada Marina Gustà (UB) amb "Joaquim Molas i la Barcelona literària"; Mireia Munmany (UVic) amb "Monumentalització literària a Barcelona. Perspectiva històrica"; Anton Ramon (UPC) amb la "Topografia escènica de Barcelona"; i Antoni Martí Monterde (UB) amb "La literatura estrangera a Barcelona. Imaginari cosmopolita".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00