Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/02/2013

L'Ajuntament vol 2,5 km més de carril bici

La voluntat és sumar prop de 2 quilòmetres i mig als 10 quilòmetres de carril bici ja existents  La voluntat és sumar prop de 2 quilòmetres i mig als 10 quilòmetres de carril bici ja existents

L'Ajuntament de VNG ha demanat una subvenció a la Generalitat per ampliar el carril bici i fer una xarxa contínua que uneixi mar i muntanya

L'Ajuntament de VNG ha demanat una subvenció a la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat per ampliar i senyalitzar el carril bici. Es tracta d'una línia de subvencions per al desenvolupament d'actuacions contra el canvi climàtic.

La intenció és construir i senyalitzar l'ampliació del carril bici, guanyant un total de 2.470 metres, en cas d'obtenir la subvenció.
La regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria García, ha explicat que "es vol continuar amb la creació de la xarxa de carril bici donant continuïtat al ja existent, alhora que es fomenta l'ús de la bicicleta".

El Pla de la Bicicleta aprovat l'any 2006 preveia la creació d'una xarxa de carrils bici de 40 km, creant un itinerari continu i formant una xarxa. Des de 2006 s'han anat construint carrils bici, aprofitant obres de reurbanització, fins a un total de 10 km de xarxa, però a la pràctica han resultat ser poc útils perquè són discontinus.
Amb aquesta nova actuació es pretén crear un circuit continu, tancant l'anella de la zona marítima, l'anella de la zona de muntanya, i unint mar i muntanya evitant passar per la rambla Principal. Així, els eixos proposats per actuar són el torrent de Sant Joan; l'avinguda de l'Exposició i la rambla de Sant Jordi; el carrer de l'Aigua i el carrer del Pare Garí; i el passeig Marítim.

Es tractaria doncs d'executar la fase 2 del Pla de la Bicicleta, que d'altra banda preveia convertir el centre històric en carrers residencials i aptes per a bicicletes, tal i com ja s'ha implantat.

A banda d'aquest Pla, el projecte d'ampliació del carril bici s'emmarca en el Pla Local d'Acció per a l'Energia Sostenible i en el Pla d'Acció Ambiental. El Ple d'octubre de 2009 va aprovar el Pla d'Energia Sostenible després d'adherir-se al pacte d'alcaldes, i l'Ajuntament es va comprometre a realitzar un seguit de mesures amb l'objectiu de reduir el 20% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle des de 2005 fins abans de 2020.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00