Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/11/2014

Tot a punt per començar les obres de l'Economat de VNG

Les obres serviran per adequar l'espai que havia estat l'economat de la Pirelli      Les obres serviran per adequar l'espai que havia estat l'economat de la Pirelli

El nou servei social de distribució d'aliments començarà a funcionar en pocs mesos. Diverses empreses locals s'impliquen en aquest projecte social de ciutat

El projecte de l'Economat de VNG podrà ser realitat ben aviat. El 28 d'octubre es van adjudicar les obres d'adequació d'aquest local del carrer del Recreo, cedit per l'empresa Prysmian, i que havia estat l'antic Economat dels treballadors de la Pirelli. Aquest espai ara es destinarà a acollir un servei social de distribució d'aliments, en substitució dels dos bancs de queviures que actualment gestionen Creu Roja i Càritas.

Les obres, que s'han iniciat aquesta setmana, han comptat amb la col·laboració desinteressada de diverses empreses locals a través de mecenatge. Justament en els propers dies l'Ajuntament farà una signatura pública dels convenis de col·laboració amb les empreses que hi han participat, aportant material d'obra i per a l'equipament: AKI Bricolatge, Casa Marisol, Fustes Vilanova SL, Grup Bon Preu, Materials per a la construcció del Garraf SCCL, Metatecnia Integral SL, Multillum i Sico Fire SL, a banda de la col·laboració desinteressada de l'ADEG, que ha fet d'enllaç amb les empreses. També s'hi ha sumat els alumnes de l'Escola Municipal d'Art i Disseny amb el disseny del logotip i els elements d'imatge identificatius del projecte. A més, s'ha iniciat contactes amb d'altres empreses de Vilanova que podrien sumar-se a la llista d'agents col·laboradors en les properes setmanes, i és que aquest projecte vol atreure l'aliança de tothom que vulgui col·laborar. En aquest sentit, qualsevol empresa, persona o institució que pugui oferir el seu suport pot adreçar-se a ssocials@vilanova.cat.

El projecte de l'Economat, liderat pels Serveis Socials municipals i Càritas Vilanova, estarà gestionat sota la modalitat d'un supermercat, on les persones i famílies usuàries poden anar a buscar una quantitat d'aliments predeterminada i escollir amb un sistema de punts els productes que més s'ajustin a les seves necessitats i a la seva organització dels àpats diaris, dins de l'estoc disponible a l'establiment.

Aquesta iniciativa vol convertir un servei de caire únicament assistencial en un projecte que incorpori accions formatives i de capacitació per donar cobertura no només a les necessitats bàsiques, sinó també a les necessitats estratègiques: prevenció, convivència i ampliació de la xarxa de relacions, canvi d'hàbits i d'organització de l'economia domèstica, etc.

Es tracta d'un projecte de ciutat, on s'hi ha implicat el sector econòmic a través del mecenatge de les empreses; el social, a través de la gestió i el lideratge de Càritas, però també de la col·laboració de Creu Roja; i el ciutadà, perquè el projecte basa el seu funcionament en el voluntariat.
L'Economat de VNG compta amb l'aliança i amb la suma de recursos d'altres entitats que conformen la Mesa d'Entitats Socials del municipi, especialment el suport de la Creu Roja. Càritas aporta la gestió i el funcionament fonamental del servei amb persones voluntàries, que són el nucli del projecte.

El nou servei està adreçat a persones i famílies de Vilanova i la Geltrú amb ingressos insuficients o nuls. El nivell d'ingressos haurà estat prèviament acreditat, baremat i valorat pels serveis socials municipals i complementàriament també per aquelles entitats amb qui l'ens local comparteixi aquesta tasca. L'accés al servei té una durada limitada que pot variar en funció de la cronicitat de la situació, i està lligat a un pla de treball de la família amb la persona professional social referent.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00