Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/03/2013

El Govern municipal creu que la modificació d'usos de la Sínia de les Vaques ajudarà en la transformació urbanística i econòmica del barri de Mar

  L'alcaldessa Neus Lloveras i el regidor Joan Giribet, fent valoració del Ple ordinari de març    L'alcaldessa Neus Lloveras i el regidor Joan Giribet, fent valoració del Ple ordinari de març

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, també ha destacat del Ple de març l'aprovació inicial del Pla Local de l'Habitatge

Transformar l'espai que ocupa el polígon de la Sínia de les Vaques, al mig del Barri de Mar, aconseguint la seva integració urbanística al barri i l'activació econòmica d'aquesta zona i del conjunt de la ciutat, són els objectius de la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana en relació als usos de la Sínia de les Vaques, que dilluns va aprovar el Ple de l'Ajuntament de VNG. El regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet ha afirmat que "aquest polígon ocupa una zona privilegiada i estratègica que pot contribuir a transformar urbanística i econòmicament el barri de Mar en un moment en què no podem fer altres intervencions similars a la Llei de Barris a través de la qual s'ha pogut fer una intervenció integral al Nucli Antic". 

Aquesta modificació aprovada amb el suport de gairebé tots els grups polítics del Consistori, elimina l'ús exclusivament portuari del polígon i incorpora nous usos principalment del sector serveis. Entre les activitats que ara s'hi podran instal·lar hi ha les corresponents als usos hoteler; restauració (amb un aforament màxim de 150 persones); comercial petit (excepte alimentació) amb una superfície màxima de venda de 800 m2; oficines i serveis; activitats de caràcter professional, artesanal i artístic; educatiu i esportiu, sociocultural; públic-administratiu i estacionament. 

A banda d'aquest punt, dilluns el Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú també va debatre i aprovar inicialment, amb ampli consens polític, el Pla Local d'Habitatge 2013-2018. Sobre aquest punt, Neus Lloveras ha afirmat que "és un document important en una situació com l'actual que marcarà les línies estratègiques que ha de seguir l'Ajuntament en els propers anys".

Sobre el pla, Joan Giribet ha destacat que en una primera fase es va fer un treball de diagnosi i anàlisi de la situació de l'habitatge a VNG, mentre que en la segona fase s'ha fet una feina estratègica en base a quatre objectius principals que són preveure una oferta suficient d'habitatges segons les necessitats demogràfiques; vetllar perquè les persones amb més dificultats econòmiques disposin d'ajuts per fer possible l'accés a l'habitatge; Impulsar la rehabilitació i l'adequació de la normativa dels habitatges i dels edificis existents, en casos de risc o patologies severes i en casos d'accessibilitat i millora de l'ecoeficiència i la sostenibilitat i finalment preveure mesures d'optimització i utilització del parc d'habitatges existent.

El regidor d'Urbanisme també ha explicat que "el Pla Local d'Habitatge compta amb set línies estratègiques amb actuacions previstes ja per a aquest any 2013". En aquest sentit, el regidor Giribet ha assenyalat d'aquestes línies estratègiques el planejament i la gestió urbanística; el foment de la rehabilitació d'habitatges i les accions per promoure l'accés a l'habitatge, entre d'altres.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00