Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/01/2014

Ajuntament i Generalitat anuncien la retirada de la tanca del port i la remodelació de la façana marítima de Vilanova i la Geltrú

D'esquerra a dreta, Neus Lloveras, Ricard Font, Dolors Rodríguez i Margarita Díez            D'esquerra a dreta, Neus Lloveras, Ricard Font, Dolors Rodríguez i Margarita Díez

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font i l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras han explicat les actuacions de futur que suposaran una inversió público-privada a la ciutat de més de 13 milions d'euros

Aquest estiu de 2014 començarà a ser realitat el projecte de remodelació de la façana marítima que aquest matí ha presentat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font i l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras. Durant la presentació del projecte, Ricard Font ha afirmat que "s'ha solucionat un problema històric, que permetrà obrir la ciutat al mar i millorar la façana marítima amb una inversió pública de gairebé 3 milions d'euros que pot arribar a suposar una inversió d'uns 13 milions d'euros per al conjunt de la ciutat". Així mateix, Neus Lloveras ha qualificat el projecte de "molt important" i ha afirmat que "des de l'Ajuntament i com a Govern municipal fa dos anys i mig que treballem en aquest nou model de ciutat, molt orientada a la indústria però que també vol trobar noves oportunitats".

El secretari d'Infraestructures ha anunciat que les actuacions "es faran de forma immediata i aquest mateix estiu ja es podrà començar a veure algunes de les intervencions previstes". Una de les primeres intervencions que es faran evidents per al conjunt de la ciutadania és la retirada de la tanca. Sobre aquesta qüestió Ricard Font ha manifestat que finalment s'ha arribat a una solució de consens sobre el tema de la tanca on "es manté la seguretat de les instal·lacions pesqueres mitjançant un sistema de videovigilància". Així mateix el projecte, segons Ports de la Generalitat preveu la retirada de la delimitació perimetral actual, el manteniment de zones delimitades entre edificacions, nou enllumenat públic i una nova distribució dels accessos i les zones d'aparcament, que segons Ricard Font "es redefinirà amb nous usos ciutadans". L'alcaldessa de la ciutat també s'ha referit a aquesta solució i ha destacat que "des de l'Ajuntament sempre vam posar per davant de tot la seguretat dels pescadors, finalment Confraria, Ajuntament i Generalitat hem arribat a una solució de consens que permet que la ciutat guanyi en tots els sentits".

Quant a les actuacions previstes per fer possible la integració del port amb la ciutat, la Generalitat d'acord amb l'Ajuntament de VNG estan duent a terme actuacions que connectin les instal·lacions portuàries amb la ciutat, creant nous espais per a ús ciutadà i revitalitzant el front portuari i el seu entorn. Segons ha explicat la gerent de Ports de la Generalitat, Dolors Rodríguez, "és pretén reconvertir el passeig de la Ribera i de Llevant fins al Trajo de Garbí en un passeig continuat i eliminant la tanca de tot aquest tram de façana". En relació a la plaça del Port, d'acord amb el Pla Especial del Port, ha d'esdevenir un gran espai per a la ciutat i la ciutadania amb usos lúdics, culturals, comercials i d'esbarjo, entre d'altres. L'alcaldessa de VNG ha explicat que la intervenció en aquesta plaça "crearà un nou centre a la ciutat davant del mar que comptarà amb un espai multifucional que construirà l'Ajuntament per acollir activitats firals, de promoció i també esdevindrà espai de trobada per a entitats". Neus Lloveras ha insistit que "l'actuació que es preveu realitzar no requerirà de cap modificació del Pla Especial". En aquest sentit, l'alcaldessa Lloveras ha dit que "s'està treballant a nivell polític i farem un procés de participació ciutadana que aclareixi qualsevol dubte que hi hagi sobre la proposta". 

Ports de la Generalitat ha presentat aquest projecte en un acte a la Confraria de Pescadors al qual hi ha assistit concessionaris del port, representants d'entitats i agents econòmics i socials com l'ADEG i NODE Garraf i el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, de l'Ajuntament de VNG, Joan Giribet, entre d'altres autoritats. El projecte de Ports de la Generalitat també contempla la renovació de la concessió de la dàrsena esportiva, actualment en procés de licitació; la remodelació del parc de Ribes Roges amb l'objectiu de crear una zona esportiva singular i la revitalització del Trajo de Garbí amb una àrea destinada a usos lúdics, comercials i de restauració, amb àmplies zones de passeig i carril bici.

Finalment, l'alcaldessa de la ciutat ha clos la seva intervenció reiterant que "estem construint la Vilanova i la Geltrú del futur acomplint els objectius que ens havíem marcat d'obrir la ciutat al mar, creant noves oportunitats econòmiques i donant a conèixer el nostre potencial com a ciutat a l'exterior".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00