Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/05/2016

Finalitza amb èxit el curs d'acompanyament en situacions de violència masclista

Es tracta d'una formació adreçada a voluntariat i agents implicats en la xarxa de prevenció i atenció per a fer front a les situacions violència masclista

La Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de VNG ha organitzat amb èxit un curs de cinc sessions sobre acompanyament en situacions de violència masclista. La formació s'adreçava a qualsevol persona interessada, i especialment a voluntariat i agents implicats en la xarxa de prevenció i atenció per a fer front a les situacions violència masclista.

Durant el mes d'abril s'han tractat temes clau per a la comprensió i gestió d'aquests conflictes, que malauradament encara tenim molt presents en la nostra societat. A partir d'una introducció a la temàtica per conèixer els factors culturals que desenvolupen les actituds i idees vinculades a la violència, s'han donat diverses eines per analitzar com ens sentim davant d'aquest fenomen (mites, opinions, prejudicis, vivències pròpies, emocions...), i quines dificultats podem tenir a l'hora d'atendre les persones que pateixen violència masclista.

S'ha donat a conèixer el Circuit Municipal d'Atenció a Dones que pateixen maltractaments, com és l'atenció des dels diferents àmbits (sanitari, policial, jurídic, serveis socials, entitats...) i com funcionen els indicadors de situacions de risc, a més de les formes de coordinació entre diferents grups professionals. Una mirada per a l'escolta activa que ens ajudi a distingir quina és la problemàtica detectada, per a poder dissenyar una primera valoració del maltractament, tipus i risc, i les possibles respostes i derivacions prioritàries. Per últim, també s'ha posat l'accent en veure amb quines vies d'assessorament i acompanyament jurídic podem comptar, i què cal tenir en compte a l'hora de fer una denúncia.

La formació ha estat impartida per l'equip professional de l'Espai d'Equitat: Rosa Català, coordinadora de l'àmbit d'equitat de gènere de la Regidoria de Convivència i Equitat, llicenciada en geografia humana i diplomada en teràpia familiar sistèmica, màster en coach sistèmic i en estudis de les dones; Susana Conesa, psicòloga, màster en violència de gènere, en teràpia sexual i de parella, en teràpia cognitiva social i postgrau en teràpia grupal; i Elisabeth Domènech, advocada de l'assessoria jurídica, mediadora familiar, especialista en temes de violència masclista, família i penal, i sotsdelegada del Col·legi d'Advocades i Advocats.

La formació es clou amb la certesa que caldrà fer-ne noves edicions, ja que ha estat una experiència positiva i enriquidora, tant a nivell personal com professional. Un pas més per a sensibilitzar sobre la violència, donar a conèixer els factors que la faciliten i mantenen i ajudar, d'aquesta manera, a la prevenció i detecció precoç dels casos de violència masclista, així com aportar eines per a la detecció, intervenció, derivació i coordinació amb els serveis especialitzats del circuit local.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00