Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/06/2016

El Govern vol que els plens municipals siguin més dinàmics i enriquidors

Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz

Els ajuts per pal·liar la vulnerabilitat alimentària, un préstec a llarg termini i el reconeixement a persones, punts més destacats de juny

 Els representants del govern municipal es plantegen modificar el ROM (Reglament Orgànic Municipal) perquè els plens siguin més àgils i enriquidors. El primer tinent d'alcaldia i portaveu del Govern, Juan Luís Ruiz, va demanar ahir una reflexió a tots els representants polítics municipals, després del desenvolupament de la sessió ordinària del mes de juny, que va durar més de sis hores. “Intentarem plantejar una nova dinàmica perquè sigui un debat més dinàmic i més enriquidor, s'haurà de regular d'alguna manera, arriba un moment que no sabem gairebé de què estem parlant” va dir.

L'alcaldessa, Neus Lloveras, es va manifestar en el mateix sentit, “amb vuit grups és impossible, haurem de mirar la manera, crec que les intervencions han de ser més curtes, quan et donen menys temps estàs obligat a sintetitzar”. Ruiz i Lloveras consideren que “un ple és una cosa seriosa, de transcendència”, i es plantegen modificar el reglament que en regula el funcionament.

Pel que fa al contingut del Ple, Neus Lloveras va destacar els ajuts per pal·liar la vulnerabilitat alimentària infantil a l'estiu. L'alcaldessa va valorar molt positivament el conveni amb el Consell Comarcal i Caritas, “es tracta de garantir que durant el període d'estiu, quan els menjadors escolars no funcionen, cap infant es quedi desatès”. Aquest any els ajuts a les famílies per l'alimentació infantil es gestionarà des de l'Economat.

Un altre punt aprovat en la sessió plenària va ser la contractació d'una operació de crèdit que permetrà convertir una pòlissa en un préstec a llarg termini. Neus Lloveras creu que “s'està avançant forca per tenir uns comptes sanejats, encara que la millora de la tresoreria és lenta”.

El Ple també va decidir tirar endavant la concessió del diploma de la ciutat a Vicenç Carbonell i el premi Roig Toqués a l'ONG Open Arms i a Josep Aiza.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00