Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/10/2016

La pel·lícula 'Cerca de tu casa' arriba de la mà del Cicle Gaudí aquest dijous

Després de l'èxit de la projecció d'"El rei borni" al setembre, el cicle de cinema català porta a VNG aquest film sobre el drama dels desnonaments

El passat 15 de setembre, 1.200 espectadors van omplir les sales dels 12 municipis que s'han adherit al circuit estable de cinema català.
Després d'aquella sessió inaugural del Cicle Gaudí amb "El rei borni", aquest mes és el torn d'una pel·lícula sobre el drama dels desnonaments, "Cerca de tu casa". Una història de lluita, solidaritat i esperança dirigida per Eduard Cortés i interpretada per Sílvia Pérez Cruz, Oriol Vila, Lluís Homar, Adriana Ozores, Ivan Massagué, Iván Benet i Manuel Morón. La seva protagonista és una jove de trenta anys, Sònia, que després de perdre la feina no pot fer front al pagament de la hipoteca; l'empleat de l'oficina bancària que s'enfronta al drama de deixar sense casa als seus veïns de tota la vida i un policia que viu turmentat perquè ha de treure famílies senceres dels seus pisos i deixar-les al carrer.

L'equip de "Cerca de tu casa" acompanyarà el públic en alguns dels passis previstos. En el cas de Vilanova i la Geltrú, Xavier Grau, productor associat, serà a la sessió que es farà dijous 27 d'octubre al Teatre Principal a les 20.30 h. El preus és de 4,5€, i 3€ amb el Carnet Jove.

A banda, el 3 de novembre es farà dins el Cicle Gaudí una sessió especial amb la projecció d'"Ebre, del bressol a la batalla".
Sota la direcció de Román Parrado, aquest drama històric produït aquest 2016 està interpretat per Oriol Pla, Enric Auquer, A`lex Monner, Roser Tapias, Alfonso Sa´nchez, Artur Busquets, Emilio Palacios, Manuel Moro´n, Adolfo Ferna´ndez i Kimberley Tell.
La sessió serà dijous 3 de novembre a les 20.30 h al Teatre Principal, però només s'hi podrà entrar amb invitació. Les persones que hagin anat a veure "El rei borni" o vagin a veure "Cerca de tu casa" hauran de guardar les entrades, ja que són la invitació per assistir a l'estrena d'"Ebre, del bressol a la batalla". També es poden recollir les invitacions a les taquilles del Teatre dissabte de 17 a 20 h o el mateix dia 3 de novembre una hora abans de la projecció.

L'any 1938 la Guerra Civil espanyola ja ha desgastat els dos exèrcits El bàndol feixista disposa de l'ajuda incondicional de l'armament i els homes facilitats per Hitler i Mussolini mentre l'exèrcit republicà, en canvi, es veu ignorat per una Europa més preocupada per una possible Gran Guerra que pel destí d'Espanya. En aquest ambient, travessar l'Ebre sembla la millor tàctica republicana per cridar aquestes aliances internacionals indispensables i demostrar, alhora, la resistència contra els feixistes, que duen embranzida cap a la victòria. Poc abans de la travessa del riu, davant l'escassedat de soldats i l'alta mortaldat dels últims mesos, milers de joves d'entre 17 i 18 anys són cridats a files per l'exèrcit republicà.
La pel·lícula narra la història d'aquests joves obligats a abandonar la innocència entre el xiulet de les bales.

El Cicle Gaudí és una iniciativa de l'Acadèmia del Cinema Català que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La implicació dels 12 ajuntaments de la província de Barcelona, l'emoció de tornar a veure cinema en pantalla gran en les ciutats que ja no en tenen, i l'alegria del públic de gaudir una pel·lícula catalana d'estrena recent a prop de casa van permetre l'èxit rotund de la primera sessió.
En els propers mesos, el Cicle Gaudí programarà "La propera pell", que comptarà amb la presentació i col·loqui posterior per part del Sergi López; i "100 metros". Una tardor de cinema de proximitat, amb pel·lícules d'estrena recent i probables candidates als Premis Gaudí, que busca conquerir nous públics per a la producció catalana.

Més informació a www.ciclegaudi.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00