Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/04/2013

El govern explica que l'increment de la taxa per als locals amb terrassa és només de l'1,5%

A part, també recorda que al novembre es va crear una nova taxa per regular les terrasses que ocupen espai fora de la vorera

Les taxes als locals per tenir terrassa a la via pública tenen aquest 2013 un increment general de l'1'5%, tal com recullen les taxes i ordenances fiscals aprovades pel Ple municipal el novembre passat. En el mateix moment es va aprovar la creació d'una nova taxa per regular les terrasses en calçada, és a dir, les que ocupen de manera permanent un espai fora de la vorera.

L'estiu de 2012 es van crear algunes terrasses en calçada, recollint una demanda del Gremi d'Hostaleria, per als locals que no tenien espai de vorera disponible per obrir una terrassa. Davant d'aquesta nova situació, les taxes del mes de novembre van recollir aquesta nova figura, establint el preu que li corresponia, tenint present que tenen consideració d'aprofitament especial, i per tant són diferents de les terrasses convencionals. 

Terrasses Rambla
Davant la informació publicada fa uns dies en un mitjà de comunicació sobre l'increment de taxes entre un 25% i un 35%, el govern ha vist com es creava certa alarma i confusió entre els mateixos establiments, i per això vol aclarir que l'únic que s'ha fet ha estat crear una nova taxa.

Glòria García, regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, ha fet notar aquest matí en roda de premsa que "l'any passat es va aplicar la taxa normativa de terrasses amb taules i cadires, avisant tots els establiments que per aquest 2013 es crearia una taxa nova".

La nova taxa afecta una vintena d'establiments de la ciutat, que havien demanat a l'Ajuntament poder instal·lar terrasses a la calçada. Segons la regidora, "per contribuir doncs a la seva recuperació econòmica, es va decidir primer crear l'element, i després ja es pensaria en la taxa que el regulés". En aquest mateix sentit, l'Alcaldessa Neus Lloveras ha recordat que "lluny de ser un problema, és una acció de dinamització comercial, que vol respondre a una demanda del gremi".

Les taxes per una terrassa en calçada, que incorporen una tarima i són d'ocupació permanent, són més elevades que per les terrasses en vorera, que quan finalitza l'activitat queden lliures d'ocupació.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00