Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/02/2014

El Mercat de Segona mà i d'Intercanvi es trasllada a la rambla Sant Jordi

La plaça de les Casernes ha quedat petita per aquesta festa de participació ciutadana    La plaça de les Casernes ha quedat petita per aquesta festa de participació ciutadana

La novena edició, que se celebra diumenge 9 de març, podrà acollir així 310 taules en comptes de les 200 habituals, donant resposta a la major part de la demanda

El Mercat de Segona mà i d'Intercanvi que organitza tres vegades l'any el Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de VNG ha esdevingut una festa ciutadana que cada vegada aplega més participants i més públic. Després de 8 edicions, la plaça de les Casernes ha quedat petita, i s'ha decidit prendre mesures que no afectin el model d'èxit encetat. En la darrera edició, celebrada al desembre, només es va poder donar 200 taules i s'havien presentat 470 sol·licituds. Per això s'ha buscat un espai que reuneixi les condicions idònies, i s'ha reubicat el mercat a la rambla Sant Jordi.
Es tracta d'un espai amb encant, amb zona verda i espai infantil, que en aquesta edició podrà acollir 310 taules (s'havien presentat 416 sol·licituds), i que soluciona els problemes de passadissos estrets, que no permeten als visitants circular lliurement i que provoquen sensació d'inseguretat. Les taules al llarg de tota la rambla permetran un espai molt més esponjat i agradable per passejar.
Un altre dels problemes que se soluciona amb el trasllat és el de l'aparcament, ja que molts visitants són de fora la ciutat, i en aquesta nova ubicació hi ha diverses zones d'aparcament gratuït.
Finalment, un dels avantatges més ben valorats pels usuaris és la facilitat de càrrega i descàrrega, que no es concentrarà en un sol punt com fins ara i que no aturarà la circulació perquè es podrà fer en els dos costats de la rambla, tant a l'hora de muntar (de 8 a 10 del matí), com a l'hora de desmuntar les parades a primera hora de la tarda.

Aquesta novena edició del mercat també ha comptat amb altres novetats, com el sorteig a l'hora d'assignar les taules, que ha permès una rotació dels participants, ja que es donava les mateixes opcions als primers que feien la sol·licitud com als últims.
El que no ha variat és el preu per participar, que s'ha mantingut en 9 euros.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00