Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/01/2016

Com millorar la relació i diàleg de les famílies amb els adolescents, tema central de la xerrada de l'IMET d'aquest mes

David Codina en un moment de la xerrada, ahir a l'IMET David Codina en un moment de la xerrada, ahir a l'IMET

La darrera trobada del cicle d'enguany es farà aquest mes de febrer, amb una doble sessió els dies 17 i 24

Ahir es va celebrar a les instal·lacions de l'IMET una nova trobada del Cicle de Xerrades que fa cada curs el centre. En aquesta ocasió, la xerrada portava per títol Qui t'entengui que et compri i s'adreçava especialment a les famílies amb fills amb edats compreses entre els 12 i els 18 anys. La conducció de l'acte va anar a càrrec de David Codina i Riqué, tutor de Batxillerat i mestre en diverses àrees humanístiques a l'ESO, a més de formador en els àmbits de l'educació formal i no formal.

La xerrada, de caràcter vivencial, va servir per experimentar com potenciar les habilitats comunicatives per a establir vincles afectius i efectius amb els nostres adolescents, amb l'objectiu de millorar la relació amb ells i assolir un major benestar personal.

I és que, sovint, el llenguatge dels joves sembla un codi xifrat que provoca serioses dificultats per arribar a parlar amb ells de tu a tu i compartir quelcom més enllà de 3 monosíl·labs. De fet, molts dels assistents -55 persones en total- van manifestar el seu neguit per millorar la seva comunicació amb uns fills adolescents que es troben immersos en un moment vital que implica repte i transformació per a tota la família.

Aquesta xerrada s'emmarca en el Cicle de Xerrades que l'IMET dissenya i programa cada any amb la finalitat d'abordar temes relacionats amb l'educació i els infants, amb l'objectiu de proporcionar informació i recursos per donar suport a la tasca educativa de les famílies. Les xerrades s'adrecen prioritàriament a les famílies, tot i que resten obertes a qualsevol persona interessada en el tema, com ara el professorat, psicòlegs, pedagogs o altres.

Podeu trobar informació de les properes xerrades al següent enllaç.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00