Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/06/2014

La biblioteca Armand Cardona participa en la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient

Cada vegada hi ha més gent que cultiva el seu petit hort urbà a casa    Cada vegada hi ha més gent que cultiva el seu petit hort urbà a casa

La biblioteca organitza una xerrada sobre com compostar a casa i una taula rodona sobre els horts urbans

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, establert per l'Organització de les Nacions Unides el 1972 amb la voluntat d'estimular la sensibilització mundial al voltant del medi ambient i la seva protecció i conservació.
Al llarg del cap de setmana a Vilanova i la Geltrú s'organitzen diferents activitats, com la III Fira Ambiental dissabte o el Xè Mercat d'intercanvi i de segona mà diumenge, i la biblioteca Armand Cardona Torrandell s'afegeix també a la celebració amb dues activitats.
La primera està programada pel mateix dijous 5 de juny a les 19 h. Es tracta del taller-xerrada "Compostar a casa", a càrrec de Josep M. Vallés, autor del llibre recentment publicat "Compostar a casa: manual per fabricar adob amb residus de la llar". Amb la col·laboració d'Ediciones del Serbal.
El 2014 és l'Any Internacional de l'Agricultura Familiar i, en aquest context, és especialment oportú un manual pràctic com aquest, ideal per iniciar-se en el compostatge a petita escala tant per als que tenen un jardí com per a qui no disposa d'espai i ha de fer el compostatge al balcó o dins de casa. En el text s'ofereixen els principis bàsics del compostatge, un seguit de tècniques de reciclatge per escollir la més adient segons les condicions particulars de cadascú i unes orientacions per aplicar l'adob obtingut.

L'altra activitat es farà divendres, 6 de juny, a les 18.30 h. Es tracta de la taula rodona "Horts urbans ecològics a Vilanova: models, experiències i altres beneficis comunitaris". Amb la participació de Juan Pablo Naya, arquitecte municipal de l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Mireia Galimany, enginyera tècnica agrícola i especialista en hort urbà, Elisa Ferret, d'Hort Total permacultura i hort urbans, un membre de la comissió d'horts de l'associació ECOL3VNG (projecte turuta) i un hortolà usuari dels horts municipals de Vilanova i la Geltrú. Amb la col·laboració com a moderador del CRIA (Centre de Recursos i Informació Ambiental).
Els actes estan organitzats pel Servei de Medi Ambient i les regidories de Serveis Socials i Esports de l'Ajuntament de VNG.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00