Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/01/2013

'Sàtira','Tradició' i 'Agredolç', tres motius per a tres cartells de Carnaval

El Carnaval 2013 es va presentar a l'Auditori   El Carnaval 2013 es va presentar a l'Auditori

La FAC presenta el Carnaval 2013 i mostra els vídeos de promoció de la festa que ha creat Jan Latussek

Ja s'ha desvetllat un dels secrets més ben guardats del Carnaval 2013: el seu cartell. L'estudi de disseny vilanoví Cocòlia ha estat l'encarregat de fer la creació d'aquest any. I en lloc d'un han elaborat tres cartells diferents. Sàtira, Tradició i Agredolç són els tres motius que han inspirat una sèrie de cartells seriats (aniran numerats de l'1 al 100 per a cada un dels models) i que s'han elaborat a partir del procés de la serigrafia. Raúl Ramos i Fran López, de Cocòlia, van explicar el procés que van seguir per crear aquests dissenys, inspirant-se en els antics cartells d'edicions anteriors i recuperant-ne els seus processos productius. 

Sàtira
Sàtira

Tradició
Tradició

Agredolç
Agredolç

Durant l'acte també es van presentar els vídeos sobre els diferents actes de Carnaval que ha creat Jan Latussek. Per encàrrec de la Federació d'Associacions pel Carnaval, la FAC, Jan Latussek va estar enregistrant imatges de tots els actes de Carnaval de la passada edició per crear posteriorment un vídeo per a cada un d'ells. Per Latussek "destil·lar més de 7 dies de festa en una peça de minut i mig o de dos minuts ha estat prou complicat". Tots aquests muntatges es poden veure a la web de la FAC.

Xavier Pol, president de la FAC, va explicar els trets principals d'aquesta nova edició del Carnaval i va destacar que, tot i les restriccions, han buscat la complicitat d'espònsor i col·laboradors per poder tirar endavant la festa. Així, es mantenen tots els actes emblemàtics, tot i que s'han hagut de suspendre les competències musicals o la merengada jove. Pol va explicar que aquest és el tercer i darrer mandat de l'actual junta de la FAC.

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, va cloure l'acte agraint a la FAC l'esforç que han realitzat i felicitant a Cocòlia i a Jan Latussek per la feina feta. "El Carnaval és patrimoni de la ciutat i cal conservar-lo. L'Ajuntament li dóna tot el suport possible". 

Neus Lloveras
Neus Lloveras, alcaldessa de la ciutat


Consulteu aquí tota la informació del Carnaval 2013
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00