Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/05/2016

El Maria Canals torna a Vilanova amb un piano per ser tocat

L'edició de l'any passat es va fer a la plaça de les Neus    L'edició de l'any passat es va fer a la plaça de les Neus

Divendres 27 de maig hi haurà un piano de cua a la plaça de les Cols per a tothom qui el vulgui tocar

L'associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals torna a Vilanova i la Geltrú amb un piano per ser tocat. L'activitat, inscrita dins de les accions de "El Maria Canals porta Cua" que col·loca pianos de cua en diversos espais públics de Barcelona, Catalunya i Espanya a disposició de qui els vulgui tocar. Vilanova i la Geltrú hi participa per quart any col·locant un piano de cua al carrer i convocant a tothom qui el vulgui tocar a fer-ho.

Serà aquest divendres, 27 de maig, a la plaça de les Cols. El piano hi serà tot el dia, de 10 a 21 h. Al matí es faran sessions divulgatives amb la participació de diverses escoles de primària, i a la tarda seran els alumnes de l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat els qui interpretaran peces al piano.
Al vespre, a les 20 h, es farà un concert de cloenda, un recital gratuït a càrrec d'un intèrpret professional, en aquest cas Víctor Martínez. Es tracta d'un pianista polivalent especialitzat en música moderna i jazz, que va estudiar el grau mig de piano clàssic i posteriorment el superior en piano jazz al Taller de Músics de Barcelona. Ha tocat en importants clubs i espais dedicats al jazz, com elJazzsi, Harlem, Robadors 23 o el Milano, aconseguint molt bones crítiques i èxit de públic. Combina interpretacions pròpies amb música improvisada, versions de clàssics del jazz i música actual, aconseguint un repertori fresc i amè.

Amb aquest projecte, l'Associació vol trencar les barreres socials, culturals i mentals que existeixen entre la majoria de la població en relació a la música en general i el piano en particular. El piano de la plaça de les Cols estarà a l'abast de qualsevol persona, encara que no hagi tocat mai el piano, i portarà adhesius per convidar els vianants amb lemes com “Toca'm, sóc teu”, o “Seu. Estic a les teves mans”. Durant tot el dia hi haurà un dinamitzador que toca el piano i que convidarà els vianants a tocar-lo, encara que no l'hagin tocat mai. Els participants podran compartir la seva experiència a les xarxes amb el hashtag #johitoco.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00