Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/03/2013

VNG té 13 agents de salut juvenil

Els joves que han participat en la primera edició del curs, amb els diplomes i els responsables del curs  Els joves que han participat en la primera edició del curs, amb els diplomes i els responsables del curs

L'Alcaldessa i el regidor de Joventut lliuren els diplomes als nois i noies que han participat al curs d'agents de salut juvenil, per promoure hàbits saludables entre els joves

13 nois i noies han participat des del mes de desembre en el curs gratuït d'agents de salut juvenil, organitzat conjuntament per les regidories de Salut Pública, Joventut i Serveis Socials de l'Ajuntament. El curs anava adreçat a joves d'entre 15 i 20 anys de la comarca que tinguessin interès personal en l'àmbit de la salut i la prevenció.

El programa d'Agents de Salut Juvenil és un programa de salut que pretén formar joves per tal que puguin fer prevenció en el seu grup d'iguals, el que s'anomena "agents entre iguals". Així, tots els participants són joves que han destinat voluntàriament una part del seu temps lliure per formar-se en aquests àmbits, treballant la promoció d'hàbits saludables, i la prevenció i informació objectiva utilitzant els propis joves com a actors.

L'enfocament del curs ha estat fonamentalment pràctic, alternant la formació teòrica amb la pràctica mitjançant dinàmiques de grup, activitats pedagògiques i jocs d'equip. Els objectius són promoure actituds favorables envers la salut, facilitar la creació de grups de joves per realitzar accions preventives, i donar eines per portar a terme programes específics. Així, els continguts del curs incloïen educació per a la salut i formació de grup, sexualitat i sida, autoestima i alimentació, drogues i habilitats socials. La formació ha anat a càrrec de l'entitat JIS (Joves per la Igualtat i la Solidaritat) i s'ha fet gràcies al suport de Diputació de Barcelona.

La intenció és donar eines per treballar les habilitats socials i fer participar activament el jovent en la prevenció de conductes nocives per la salut, fomentant una actitud crítica davant la publicitat i els mitjans de comunicació, davant el consum de drogues, i davant els factors socials que poden influir. El que es vol és reforçar i potenciar habilitats personals i socials, i desenvolupar actituds, habilitats i estratègies que facilitin l'apropament i la relació amb el grup d'iguals, potenciant una actitud de respecte i relació horitzontal amb els altres.

El curs es va iniciar el 13 de desembre i ha tingut una durada de 18 hores, que s'han realitzat els dimarts a la tarda durant els mesos de gener i febrer a l'Oficina Jove. En aquest primer grup hi han participat joves de 15, 16 i 17 anys de Programes de Qualificació Professional Inicial de La Paperera, de l'escola Sant Bonaventura, de l'escola Bel Air de Sant Pere de Ribes, i un jove a títol individual.

Un cop finalitzat el curs, es preveu que els joves puguin vincular-se a algunes de les accions que es desenvolupen des del Pla Local de Prevenció en Drogues i/o des del Pla de Joventut (punts de salut, tallers, edició de materials de prevenció,...), i que facin d'agents de salut entre iguals.

La intenció és repetir l'experiència al llarg d'aquest 2013, ampliant-la de manera que hi puguin participar joves d'altres centres d'Educació Secundària i de Batxillerat de la ciutat.

Més fotografies del lliurament de diplomes aquí 


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00