Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/07/2016

La Festa Major 2016 ja camina

El drac petit de la Geltrú fa 35 anys i s'acomiada   El drac petit de la Geltrú fa 35 anys i s'acomiada

La presentació de la litografia del drac Barrina i la celebració del 15è aniversari dels ventalls han servit per escalfar motors de cara a un cap de setmana que ja arriba farcit d'actes

La Festa Major de Vilanova i la Geltrú, que se celebra al voltant del 5 d'agost, dia de la Mare de Déu de les Neus, serà llarga aquest 2016. Tal i com anuncia el programa, la festa va del 15 de juliol fins al 6 d'agost.
I és que aquest cap de setmana passat ja s'han celebrat els primers actes, com la presentació del programa i la litografia del 35è aniversari del Barrina, el drac petit de la Geltrú. Divendres el Castell de la Geltrú va acollir aquest acte, presidit per l'alcaldessa Neus Lloveras i la regidora de Cultura Teresa Llorens; en el que el president del Drac de la Geltrú, Jordi Cosp, i l'artista Ferran Ferrer Margalet van descobrir el cartell, una litografia del Ferrer Margalet que serveix per commemorar el 35è aniversari del Barrina. El drac va ballar per darrera vegada, acomiadant-se per ser conservat com a peça històrica. Dissabte vinent, 23 de juliol, se celebrarà l'acte central de l'aniversari, amb una cercavila amb bestiari gran i petit d'arreu de Catalunya que servirà per presentar el nou drac petit de la Geltrú. Serà a partir de les 6 de la tarda, amb sortida des de la plaça de l'Assumpció. Hi participaran els dracs de Sant Quintí de Mediona, Valls, Montblanc, Terrassa, Reus, Tarragona i Banyeres del Penedès, a més de les Carpes de Vilanova i els Dracs de la Geltrú. Un cop arribats a la plaça de la Vila, es farà un espectacle per presentar el nou Drac petit de la Geltrú, que farà una cercavila d'estrena.Barrina ballant

L'altra activitat festamajorenca del passat cap de setmana va ser el brindis de commemoració de 15 anys de ventalls per Festa Major. Diumenge es va celebrar una torbada a la Sala Noble de la Casa Olivella, amb els pabordes de 2016 i la regidora de Cultura per celebrar el 15è aniversari dels ventalls que van realitzar pintors de la ciutat, amb el patrocini d'empreses locals, a petició dels pabordes del 2001.
Ventalls FM
De dijous a diumenge se celebra el Tingladu al parc de Baix-a-Mar, i aquest divendres 22 toca la ja tradicional hissada de la senyera amb motiu de la Festa Major 2016. Un acte que enguany anirà precedit per la commemoració del 20è aniversari de la col·locació de la figura de l'àngel del campanar de Sant Antoni. Passades les 7 de la tarda, un cop arribi el seguici cerimonial de la senyera, es faran els parlaments de commemoració, per part la regidora de Cultura, l'Alcaldessa, i Jordi Pons i Neus Claramunt, en representació dels traspassats Manel Pons, promotor de l'àngel del campanar, i Fidel Claramunt, l'escultor que el va fer. Fa 20 anys, el 27 de juliol de 1996, es va col·locar la figura de l'Àngel al campanar de Sant Antoni, promogut per la Parròquia de Sant Antoni.
Tot seguit es farà la hissada de la senyera, amb la lectura d'un manifest a càrrec de l'editora i autora Mireia Sopena. L'acte celebra els seus 10 anys i comença amb una cercavila que sortirà a les 18 h des de la plaça del Pescador.
Els actes previs continuen dijous 28 amb l'assaig general dels balls populars a la plaça de Sant Antoni, divendres 29 amb el correfoc, i el cap de setmana, que arribarà farcit d'actes, amb la diada castellera, la 37a Nit de Dansa que servirà per commemorar el 75è aniversari del Grup de Dansa, l'exhibició de Falcons, o l'estrena del nou vestuari del Ball de Diables dissenyat per Òscar Estruga.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00