Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/03/2015

L'ADF del Garraf celebra la seva primera diada, aquest dissabte a Canyelles

Els visitants podran pujar i fer un tomb en aquests vehicles

L'agrupació Garraf està integrada pels ajuntaments de Vilanova i la Geltrú i de Canyelles, propietaris forestals adscrits i Grup Natura Canyelles.

L'Agrupació de Defensa Forestal del Garraf celebra aquest dissabte, 21 de març, la seva primera Diada. La festa, que es farà a la població de Canyelles, té com a objectiu donar a conèixer la tasca que fan els membres de l'ADF Garraf, així com buscar la implicació dels propietaris dels terrenys forestals que encara no formen part de l'agrupació.

És en aquest sentit que s'ha organitzat un extens programa d'activitats, que començarà a dos quarts de deu del matí i finalitzarà cap a la una del migdia. Durant aquest temps, destaquen les propostes adreçades als nens i nenes, com ara la gimcana mini-adf, on els infants podran pujar i fer un tomb amb els vehicles dels ADF, aprendre a connectar una mànega d'aigua o ajudar a apagar un foc dins un bidó. També tindran l'oportunitat de gaudir d'un conte audiovisual, on s'explica la tasca dels voluntaris.

Altres activitats són una xerrada sobre La importància de la gestió forestal, en la qual intervindran Xavier Xortó, tècnic de la federació d'ADF's Penedès – Garraf, i Santi Llacuna, director del Parc del Garraf. Paral·lelament hi haurà una exposició de vehicles ADF del territori i campanyes de sensibilització sobre els residus. La festa també comptarà amb una botifarrada popular. (més informació)

Les ADF's són associacions sense ànim de lucre formades, en el cas del Garraf, pels ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Canyelles, propietaris de terrenys forestals i associacions de voluntaris de defensa de la natura. Si bé la seva principal tasca és la prevenció d'incendis forestals, també desenvolupen programes de vigilància d'incendis, campanyes de sensibilització i divulgació, tasques de col·laboració en plans de prevenció i gestió forestal,  i participació activa en l'extinció d'incendis forestals.

La celebració d'aquest dissabte coincideix amb el Dia Internacional dels Boscos. La commemoració que enguany té com a lema Els boscos i el canvi climàtic fa referència a les alternatives que ofereixen els boscos per pal·liar els efectes del canvi climàtic i, de manera més genèrica, als boscos i al desenvolupament sostenible. Informació relacionada http://www.fao.org/forestry/international-day-of-forests/es/ ; http://www.un.org/es/events/forestsday/
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00