Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/12/2015

Informàtica en llengua de signes

Els participants al curs, amb el diploma i la regidora de Serveis Socials  Els participants al curs, amb el diploma i la regidora de Serveis Socials

16 persones amb discapacitat auditiva, que no han tingut l'oportunitat d'adquirir habilitats digitals, reben coneixements informàtics de base per poder cercar informació a Internet

Les persones sordes que no han tingut l'oportunitat d'adquirir habilitats digitals no poden disposar de correu electrònic o no saben buscar informació per Internet. Per facilitar una base informàtica de nivell inicial a aquestes persones, el Cercle de Sords de Vilanova i la Geltrú, amb la col·laboració de la Regidoria de Serveis Socials, ha organitzat un curs d'informàtica en llengua de signes.

El curs s'ha fet durant aquest trimestre a l'aula d'informàtica de la Casa del Mar. 16 persones han assistit a 10 sessions de dues hores de durada, on han après nocions d'informàtica per poder aprofitar les possibilitats de comunicació que permet aquest canal, considerat fonamental per a les persones amb dificultats auditives que es comuniquen en llengua de signes.

La regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas, va assistir dijous a l'acte de cloenda i lliurament de diplomes al centre cívic de la Geltrú, seu social del Cercle de Sords, va destacar que "és molt gratificant comprovar com la suma d'esforços entre administració, associacions i voluntaris genera iniciatives tan positives com aquesta" i va agrair la tasca del Cercle de Sords "per superar obstacles, trencar estigmes i generar noves oportunitats i una ciutat més inclusiva".

Arrel de la demanda del Cercle de Sords a la regidoria, es va buscar un formador voluntari, l'informàtic Jonatan Company que, a més, està estudiant la llengua de signes, i que també ha pogut treure profit de l'intercanvi. Algunes de les sessions les va fer acompanyat de la seva dona i els seus fills, també estudiants de la llengua de signes.

La valoració del curs és d'un èxit rotund, tant per part dels alumnes com per part de l'entitat i del professor.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00