Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/11/2015

La ciutadania de VNG torna a mostrar la seva solidaritat

La tasca dels voluntaris és imprescindible      La tasca dels voluntaris és imprescindible

El Gran Recapte d'aliments torna a ser un èxit a la nostra ciutat. S'han recollit més de 67 tones d'aliments per a les persones que més ho necessiten

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la setena edició del Gran Recapte d'Aliments organitzada per la Fundació Banc dels Aliments de Catalunya. Una ocasió per a que la ciutadania tornés a mostrar la seva solidaritat amb les persones més necessitades, i en la que s'han tornat a superar expectatives.

Els responsables del Banc dels Aliments a la nostra comarca fan una valoració molt positiva de la resposta ciutadana, ja que la clientela dels supermercats està cada vegada més informada sobre la destinació dels aliments que es donen, i participen amb una resposta molt positiva.

En aquesta edició, a més, s'ha aconseguit un objectiu molt important gràcies a la tasca d'informació dels voluntaris pel que fa al tipus d'aliments que es sol·licitaven, i que a més són de gran necessitat en els bancs de queviures de les entitats que realitzen directament els lliuraments a les famílies. Així, s'ha recollit més quantitat d'aliments de major qualitat i valor econòmic, com oli, llet, conserves, llegums cuits i aliment infantils. Fins i tot en alguns establiments dissabte al matí es van esgotar les existències d'alguns d'aquests productes.

A l'espera de disposar de les xifres totals de recollida a la comarca, a Vilanova i la Geltrú s'han recollit aproximadament 67 mil quilos d'aliments.
La distribució dels aliments del Gran Recapte es fa de manera solidària i equitativa a Catalunya, en funció de la població estimada i el nombre de beneficiaris reconeguts per les entitats que entreguen aliments. D'aquesta manera, unes 47 tones s'estan emmagatzemant a l'Economat, des d'on es distribuiran a les famílies usuàries del servei, així com als altres projectes de distribució d'aliments de la ciutat, com els esmorzars del Cafè Caliu de l'Associació Alè, o els esmorzars de l'Església Evangèlica.

La resta d'aliments recollits es distribuiran a la resta de poblacions de la comarca, en cas que ho necessitin (Sant Pere de Ribes, per exemple, té més beneficiaris que supermercats participants, i a Cubelles passa a la inversa). Seguint amb aquest principi de solidaritat, un cop abastit el propi rebost, la suma d'esforços permet abastir els altres rebosts. Així, l'excedent es porta al Banc d'Aliments, que ho classifica i reparteix de manera equitativa per tota Catalunya.

El Gran Recapte és una campanya massiva de recollida d'aliments per ajudar a donar resposta a les urgències alimentàries del nostre entorn. Es calcula que, actualment, un 20% de la població viu en risc d'exclusió social a Catalunya, una xifra que arran de la crisi econòmica ha anat creixent.

Pel que fa a les xifres globals de recollida a tota Catalunya, es mantenen aproximadament les de l'edició passada, i cal dir que ha millorat considerablement la qualitat dels aliments. Banc dels Aliments en fa una bona valoració, i diu que ha estat un gran èxit en tots els sentits, tenint en compte que la situació econòmica no millora. És per això que han volgut agrair tothom qui hi ha participat, però per sobre de tot agraeixen la col·laboració de voluntaris i entitats que han participat sense escatimar esforços en tot el que se'ls ha demanat.
A Vilanova i la Geltrú hi ha hagut uns 500 voluntaris a peu de supermercat, un miler a tota la comarca, a banda d'una gran quantitat de gent que ha col·laborat posteriorment en les importants tasques de transport i classificació.

Gran Recapte petitaDes del Banc d'Aliments es vol agraïr la tasca de totes aquestes persones, i especialment les entitats que han engrescat voluntaris, usuaris i simpatitzants a col·laborar en el recapte, implicant-se al màxim i coneixent de primera mà com es gestionen aquests aliments. Alguns expmples, a banda de Càritas i entitats beneficiàries com l'Associació Alè o l'Església Evangèlica, han col·laborat molt activament en la recollida diversos esplais, equips de bàsquet, entitats com Compex, i alumnes d'escoles com l'institut Dolors Mallafrè i la Bel Air, que porten mesos investigant sobre el malbaratament d'aliments.
Gran Recapte Economat petita

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00