Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/11/2015

Xerrades amb l'il·lustrador Iban Barrenetxea i amb l'escriptor i músic Bernat Dedéu a la biblioteca Armand Cardona

La de Bernat Dedéu forma part d'un cicle de 15 xerrades   La de Bernat Dedéu forma part d'un cicle de 15 xerrades

Divendres el famós il·lustrador basc visita la biblioteca, i dimecres 18 es parlarà de la Simfonia número 40 de Mozart amb el músic barceloní

Aquest divendres 13 de novembre a les 15.15 h, Iban Barrenetxea, autor i il·lustrador basc, conegut internacionalment i guardonat amb diversos premis de literatura infantil, visitarà la biblioteca Armand Cardona Torrandell per comentar el seu llibre “El cuento del carpintero”. Aquesta activitat, adreçada a infants a partir de 9 anys, s'ha pogut realitzar gràcies a la feina de Bib. Botó, el grup de treball de biblioteques infantils i juvenils, i a l'editorial A Buen Paso, que ha ofert a la biblioteca l'oportunitat de treballar el foment a la lectura coneixent aquest personatge.
L'autor visita algunes llibreries i biblioteques de Catalunya comentant els seus llibres, i la biblioteca Cardona serà una de les poques que podrà gaudir d'aquest plaer, juntament amb la Llibreria l'Espolsada de Les Franqueses del Vallés, la biblioteca Central de Terrassa i la Llibreria Calders de Barcelona.

Iban Barrenetxea (Elgoibar, 1973) es va dedicar durant 10 anys al disseny gràfic i, posteriorment, es va endinsar en el món de la literatura infantil il·lustrant més de 10 títols i escrivint-ne alguns. Ha rebut diversos premis: “Bombástica Naturalist” va rebre la placa d'honor a la Biennal Internacional d'Il·lustració de Bratislava (2011) i el Premi Euskadi de Literatura en la categoria d'il·lustració (2010). “El cuento del carpintero” (2012) va rebre el Premi Libro Kirico i el Premi Euskadi de Literatura Infantil i Juvenil. ”El único y verdadero rey del Bosque” (2014) va obtenir el Premi de la fundació Cuatro Gatos i també va ser inclòs a la prestigiosa llista internacional de llibres infantils White Ravens 2014. Els seus llibres han estat traduïts a idiomes com el francès, el rus, el japonès i el coreà.

I dimecres 18 de novembre a les 19 h a la mateixa biblioteca Armand Cardona el filòsof i músic Bernat Dedéu farà una xerrada de música clàssica al voltant de la Simfonia número 40 en Sol menor, K550 de Wolfgang Amadeus Mozart. Aquesta xerrada està organitzada en col·laboració amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i amb l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat. L'acte serà presentat pel professor de l'Escola i Conservatori Joan Manel Chouciño.
Es tracta d'una de les simfonies de música clàssica imprescindible, que s'ha de conèixer. La xerrada forma part d'un cicle de 15 (sobre Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms, Schumann, Mendelssohn, Txaikovski, Dvorák, Mahler, Sibelius, Elgar, Xostakóvitx, Copland i Els simfonistes catalans) que Bernat Dedéu ha ofert i que s'han pogut escoltar a la biblioteca Nacional de Catalunya amb motiu de l'Any de les biblioteques.

Bernat Dedéu (Barcelona, 1979) és filòsof, escriptor i músic. Excolumnista d'El Punt, actualment participa en diverses tertúlies d'actualitat política en mitjans com BTV o Catalunya Ràdio. També és vocal de la Junta i Gestor de Música de l'Ateneu Barcelonès. Ha escrit crítica musical i operística a El País, Ópera Actual, Diari Avui o 440 Clàssica, i col·labora habitualment a l'anuari del Gran Teatre del Liceu. Organitza un festival de Música a l'Ateneu Barcelonès format per residents i acaba de fundar Fake Concerts, una productora de concerts en espais singulars. Està escrivint la tesi doctoral sobre Mozart, Don Giovanni i la filosofia del segle XVIII.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00