Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/04/2015

L'Ajuntament tanca el 2014 amb superàvit

Joan Giribet, Neus Lloveras, Miquel Àngel Gargallo i Glòria Garcia Joan Giribet, Neus Lloveras, Miquel Àngel Gargallo i Glòria Garcia

El Ple va aprovar la liquidació del pressupost de l'any passat i alguns canvis urbanístics per facilitar l'activitat econòmica

El Ple de l'Ajuntament va donar compte dilluns de la liquidació del pressupost municipal de 2014. Per primer cop en quatre anys el balanç econòmic és positiu amb un superàvit de 2,8 milions d'euros. Aquesta situació és conseqüència de diversos factors, com ara el canvi de condicions del crèdit ICO i de la gestió econòmica duta a terme. El regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, valora molt positivament aquesta dada, “és una bona notícia restituir l'equilibri pressupostari”. El responsable de les finances municipals ho atribueix a “la insistència en el control de la despesa i dels ingressos”. Per Gargallo “diu molt de la gestió efectuada aquests 4 anys el fet que s'han sanejat vora 27 milions sumats als 11 milions que vam trobar sense assignació pressupostària”. L'alcaldessa Neus Lloveras també ha parlat del treball dut a terme en la hisenda municipal, sobretot pel que fa al sanejament de factures impagades i de dubtós cobrament, “i tot sense donar de baixa cap servei i fent increments a les partides de serveis socials”.

Sobre altres aspectes del Ple, l'alcaldessa va voler destacar les petites accions urbanístiques que faciliten la implantació d'activitat econòmica al territori, com ara la modificació puntual del Pla general a la finca Mas Ricart i la modificació per requalificar una superfície a la finca del Padruell. El regidor d'Urbanisme, Joan Giribet, va explicar que, per una banda, es tracta de “donar la possibilitat a un sòl molt proper al càmping de poder fer usos lligats al caravàning, era una demanda del Càmping Vilanova Park”. L'altre punt és la regularització d'una situació de les caves Jaume Serra, que estaven en precari des del punt de vista urbanístic.

També en l'àmbit urbanístic, tant Giribet com Lloveras van valorar positivament el fet que finalment hi ha un ampli consens al voltant de la proposta de la plaça del port i la façana marítima. El Ple de dilluns va donar compte dels premis del concurs d'idees i va acordar per unanimitat crear una Comissió de seguiment del projecte.

Un darrer punt tractat en el Ple ordinari d'abril en l'àmbit de l'urbanisme va ser en relació a dos expedients sancionadors. Neus Lloveras va explicar que el més important en aquest cas és que es tracta de restitucions. “Hem d'aconseguir que es restitueixi el paisatge” va dir l'alcaldessa. Joan Giribet va incidir també en el tema, “és important en sòl d'especial protecció, que es vagin realitzant aquestes restitucions, és important que cada cop siguem més rigorosos i estrictes”.
Ahir portàvem una rebaixa, no només són aquests dos casos, en tenim més, hem fet una tasca important des de la disciplina urbanística, aquests eren dos casos molt greus.

El Ple ordinari del mes d'abril va debatre 25 punts i 6 mocions dels diferents grups municipals.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00