Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/05/2016

Teatre i titelles per a infants i per a adults

'Diagnòstic Hamlet' es representa amb titelles de mida humana    'Diagnòstic Hamlet' es representa amb titelles de mida humana

La temporada d'arts escèniques omple el Teatre Principal amb dues propostes per a públics diferents i una Escola de l'espectador aquest cap de setmana

La Fira "Conte va! Va de contes!" porta dissabte al Principal una proposta de teatre amb titelles per a nens i nenes. Es tracta de "La granja", de la companyia vilanovina L'Estaquirot Teatre, que es podrà veure en dues sessions, a les 17 i a les 19 h.

L'Estaquirot Teatre ens endinsa en aquest petit musical ple de sorpreses i màgia per als meus petits. En aquesta granja passen coses estranyes. Un petit conflicte i el seu desenllaç ens faran mantenir l'atenció fins al final. La música, les cançons i les coreografies ens faran passar una estona ben divertida.
La Granja p
En el marc de la celebració de la IV Fira "Conte va! Va de contes", organitzada per l'Associació pel Foment de la Literatura Infantil Judit Sendra, el Teatre Principal col·labora en aquesta jornada amb la programació d'aquesta obra.
Les entrades es poden comprar al preu de 3 euros a www.elprincipal.cat
La recaptació d'aquest espectacle es destinarà a l'Associació pel Foment de la Literatura Infantil Judit Sendra.

I diumenge és el torn dels adults. Els titelles de la companyia Pelmànec, companyia Pelmànec, que ha voltat per mig món amb aquesta obra, representarà "Diagnòstic: Hamlet". Es tracta d'una adaptació i una lectura personal de Hamlet, una de les grans peces teatrals de William Shakespeare. Max Flaubert viu a la cel·la de l'hospital psiquiàtric on va ser reclòs després la traumàtica mort del seu pare i el casament poc després de la seva mare amb el seu oncle. En el seu tancament, el noi ha creat un món interior en el que es barregen personatges nascuts de la seva imaginació que han absorvit tota la seva voluntat.

Cal ser agosarat i s'ha de tenir molt talent per buscar i processar material en els grans clàssics del teatre, i quina millor manera que poder-ho fer a través d'una proposta enginyosa. La companyia Pelmànec se'n surt de manera brillant, utilitzant titelles de mida natural que acaben tenint ànima, perquè el titellaire i actor Miquel Gallardo hi projecta les expressions i emocions d'una manera magistral i, al mateix temps, fa creïble el seu personatge fins al punt d'arribar a la perfecta dissociació.

L'obra començarà a les 19 h, i després de la representació es proposa una sessió de l'Escola de l'espectador, una trobada amb l'actor Miquel Gallardo, i conduïda per l'actor i director Jorge Picó, amb accés lliure. Les entrades per a l'obra es poden comprar a www.elprincipal.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00