Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/04/2016

L'Ajuntament de VNG demana col·laboració a la Generalitat per incrementar el parc de lloguer social

Lloveras i Gerard Llobet han estat avui a la Secretaria d'Habitatge  Neus Lloveras i Gerard Llobet han estat avui a la Secretaria d'Habitatge

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i el regidor d'Urbanisme i Habitatge s'han reunit aquest matí amb el secretari d'Habitatge i Millora Urbana

La trobada dels representants del govern municipal de Vilanova i la Geltrú amb el secretari d'Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya, Carles Sala, ha tingut l'objectiu de concretar punts de col·laboració entre ambdues administracions. L'alcaldessa, Neus Lloveras, ha explicat que s'han tractat diverses qüestions, fent incidència en aquelles que poden contribuir a resoldre la important necessitat d'habitatge social existent a la ciutat.

En primer lloc, per part de l'Ajuntament s'ha demanat a la Secretaria que exerceixi d'interlocutora amb la SAREB perquè faciliti l'aportació de més habitatges per destinar-los a lloguer social. D'altra banda, Neus Lloveras i Gerard Llobet han plantejat la possibilitat que l'Agència de l'Habitatge de Catalunya adquireixi pisos buits a Vilanova i la Geltrú, en aplicació del decret 1/2015. Aquesta opció permetria també incrementar el parc immobiliari amb finalitat social a la ciutat.

L'alcaldessa i el regidor també han demanat col·laboració a la Secretaria per promoure línies de rehabilitació d'habitatges, en el marc del que ja s'està fent per iniciativa municipal, amb l'objectiu que després es puguin destinar també a lloguer social. Així mateix, els representants municipals han recollit el compromís de l'administració catalana de posar al dia l'adjudicació de pisos per a emergències, en la línia del que estableix la Llei 24/2015, ja que actualment es pateix un cert endarreriment.

Per a l'alcaldessa vilanovina, aquestes mesures contribuirien a facilitar la tasca que està realitzant en els darrers anys l'Oficina Local d'Habitatge, per tal de gestionar les dificultats que viuen molts ciutadans i ciutadanes en l'àmbit de l'habitatge.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00