Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/02/2017

El nou Pla Local de Joventut de VNG en marxa

    Blanca Albà, Regidoria de Joventut, Esports, Gent Gran, Infància i Adolescència   Blanca Albà, Regidoria de Joventut, Esports, Gent Gran, Infància i Adolescència

El document, que busca la màxima participació i consens, es podria aprovar després de l'estiu

La regidora de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà, ha donat a conèixer aquest matí l'estat en què es troba la redacció del nou Pla Local de Joventut 2017-2021 de Vilanova i la Geltrú. Una eina que, segons ha explicat, esdevé clau en el treball diari, alhora que conté els grans eixos i accions a emprendre en matèria de joventut, durant els pròxims anys.

La redacció del nou Pla Local de Joventut s'ha estructurat per fases. Fins al moment, i partint dels recursos propis, s'ha fet un procés de seguiment del Pla Local de Joventut vigent. "Això ens permetrà avaluar el grau de compliment, la preparació de les enquestes, les accions de participació i el recull de dades estadístiques i de treball intern".

La segona fase del document inclou la difusió de l'enquesta per saber l'opinió dels i les joves sobre diferents aspectes que recull el pla, així com l'organització de les sessions participatives, de les quals ja s'han realitzat 4 de les 6 programades. "Hem fet sessions amb personal tècnic de diferents regidories de l'Ajuntament que treballen amb els joves, amb membres de diferents associacions juvenils de la ciutat, amb els representants de les branques juvenils dels grups polítics municipals, i amb els agents juvenils del programa Boca-Orella". "Pel que fa a les dues darreres sessions la primera s'adreçarà a nois i noies que a títol individual vulguin dir-hi la seva, mentre que la segona i última vol copsar l'opinió dels agents i col·lectius que de manera habitual tenen contacte amb el jovent, com serien els mestres, personal sanitari, policia, esplais, etc." "En paral·lel hem publicat una enquesta que es pot contestar on-line, i que també es distribuirà entre l'alumnat dels instituts, els resultats de la qual ens poden proporcionar dades a tenir molt en compte en la redacció del nou Pla" (accediu a l'enquesta)

Oficina Jove Garraf - VNGPer Blanca Albà, la voluntat del govern municipal és que aquest sigui un document ben treballat, amb el màxim de continguts procedents de la participació, i del qual se'n pugui elaborar una primera proposta que es pugui aprovar amb el màxim consens polític, previsiblement al setembre d'enguany.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00