Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/05/2013

Conferència pel Dia Mundial Sense Tabac

La conferència és oberta al públic, i pretén informar sobre el perill que representen el tabac i l'alcohol per la salut La conferència és oberta al públic, i pretén informar sobre el perill que representen el tabac i l'alcohol per la salut

L'Associació de Laringectomitzats del Garraf organitza una xerrada informativa sobre els perills del tabaquisme

Divendres vinent, 31 de maig, se celebra el Dia Mundial sense Tabac. Per aquest motiu es farà a Vilanova la conferència informativa "Factors de risc en càncer de boca, gola i coll", a càrrec del Dr. Jordi Carné Subiranas, del Servei d'Otorrinolaringologia del Consorci Sanitari del Garraf. La xerrada ha estat organitzada per ASLAGA (Associació de Laringectomitzats del Garraf), i compta amb el suport de la junta local de l'Associació Espanyola contra el Càncer i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

La xerrada es farà a les 7 de la tarda al local social del pòsit a la Confraria de Pescadors de VNG, al carrer dels Magatzems nous, 17.

Factors de risc en càncer de boca, gola i coll

Segons explica el doctor Carné, cada any al món mig milió de nous pacients presenten càncer de boca, gola i coll. La majoria, un 90%, s'originen a nivell de la superfície d'aquestes estructures, i aproximadament en el 75% de casos es considera el tabac i l'alcohol com els tòxics que l'han provocat.
Aquest càncer és entre 2 i 9 vegades més freqüent entre els homes que entre les dones, i la seva incidència augmenta de forma accelerada en els països en vies de desenvolupament on encara no s'ha adoptat cap mesura contra el consum d'alcohol i tabac.
A banda, aquestes dues substàncies incrementen en aquests pacients la possibilitat de desenvolupar càncer en altres llocs del cos, com l'esòfag, els pulmons o la bufeta urinària. També augmenta el risc de patir altres malalties no cancerígenes, com infarts de miocardi, embòlies i trombosis cerebrals o en altres llocs del cos.
Per al doctor, amb aquestes dades a la mà, es fa evident que la lluita contra el tabac i l'alcohol reduiria dràsticament el nombre d'aquestes malalties i el patiment que comporten.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00