Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/04/2016

El Departament de Cultura de la Generalitat reconeix la trajectòria del Grup de Dansa

 El Grup de Dansa de Vilanova i la Geltrú El Grup de Dansa de Vilanova i la Geltrú

La Direcció General de Cultura Popular ha volgut reconèixer la trajectòria d'aquesta entitat en el seu 75è aniversari

Divendres 3 de juny, amb motiu del Dia de l'Associacionisme Cultural, el Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, lliurarà un diploma al Grup de Dansa de Vilanova en agraïment a la tasca realitzada. Un diploma que també s'entregarà a una quinzena d'entitats que enguany també estan d'aniversari.

El Grup de Dansa de Vilanova celebra enguany 75 anys. Des de la seva creació l'any 1941 fins avui dia, pel grup han passat moltes persones que han fet una gran tasca de divulgació de les danses populars catalanes. Per aquest motiu, el Departament de Cultura de la Generalitat, a través de la Direcció General de Cultura Popular, ha volgut reconèixer la trajectòria d'aquesta entitat.

El Dia de l'Associacionisme Cultural, declarat pel Govern de la Generalitat ara fa tres anys, se celebra cada 4 de juny per donar visibilitat a les entitats culturals catalanes, a les seves activitats i als equipaments culturals que gestionen. El 4 de juny de l'any 1864 va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe i sota la direcció de Josep Anselm Clavé. L'esdeveniment va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral que va impulsar aquest compositor català.

A banda d'aquest premi, el Grup de Dansa rebrà enguany el premi a la Continuïtat, pels seus 75 anys d'història, atorgat per la Comissió Capital de la Sardana. El premi es va fer públic el passat 12 de març durant els actes oficials de la proclamació de Mollerussa Capital de la Sardana 2016, i es lliurarà el 25 de novembre en aquesta mateixa ciutat.

Mentrestant, a Vilanova i la Geltrú, el Grup de Dansa continua els actes de celebració del 75è aniversari. Després de la presentació del llibre "75 anys d'història i danses", aquest divendres 29 d'abril s'inaugura una exposició a La Sala. El 8 de maig es farà un aplec d'esbarts dansaires a la plaça del Port, que reunirà els esbarts Renaixença, l'Espiga d'Or i Vila d'Esplugues. La trobada, inclosa dins la Fira BlauVerd, començarà a les 12 del migdia i també comptarà amb la participació dels gegants petits, l'Hereu i la Pubilla, de Vilanova i la Geltrú.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00