Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/06/2016

Dispositiu de seguretat i neteja durant la revetlla de Sant Joan

El dispositiu s'ha presentat aquest migdia        El dispositiu s'ha presentat aquest migdia

Garantir la seguretat de la ciutadania durant tota la nit i que les platges estiguin netes per rebre els banyistes l'endemà de la revetlla continuen sent els principals objectius.

Vilanova i la Geltrú es torna a preparar per viure la Revetlla de Sant Joan. Garantir que sigui segura i el màxim de tranquil·la possible és l'objectiu de les Regidories de Seguretat, Serveis Viaris i Mobilitat i Promoció Econòmica que, un cop més, s'han coordinat per endegar el dispositiu especial, que manté l'estructura de l'any passat tot i que amb alguna petita novetat.

La regidora de Seguretat, Glòria Garcia, ha explicat que un cop més el dispositiu engloba els aspectes relacionats amb seguretat, salut, mobilitat i neteja, i es concentrarà principalment a la façana marítima. "Els darrers anys ens ha funcionat molt bé l'acció coordinada entre els diferents departaments, que creiem s'ajusta a les necessitats de la ciutat, tot i que cada any anem incorporant petites novetats, per seguir oferint a ciutadans i visitants una revetlla tranquil·la i segura"

Seguretat i Salut
Policia Local, Mossos d'Esquadra i Associació de Voluntaris de Protecció Civil, realitzaran la coordinació en temes de seguretat i salut.

La Policia Local destinarà una trentena d'agents que, entre altres accions, faran tasques de control del trànsit, col·laboració en el dispositiu de neteja i controls preventius d'alcohol i drogues.

Pel que fa als Mossos d'Esquadra, el seu desplegament durant la revetlla serà similar al d'anys anteriors. Entre d'altres, realitzaran controls d'alcoholèmia a les vies interurbanes i prevenció en tema de robatoris, furts, baralles i actes vandàlics. També hi haurà presència de Mossos a l'estació de trens, a les hores de màxima arribada i sortida de viatgers.

Com cada any, l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil desplegaran el dispositiu sanitari per donar cobertura a tota la façana marítima. Constarà de 3 ambulàncies amb unitats de suport vital avançat i personal d'infermeria, situades en diferents punts entre la platja del Far i Adarró, així com un Centre d'atenció i primers auxilis amb personal mèdic i d'infermeria, ubicat al Centre Cívic Mar (passeig Marítim,73) que disposarà de quatre llits i un box. La fi del servei a la façana marítima serà a les 5 de la matinada. Tot i això, un dispositiu de 4 persones restaran a l'indret fins que finalitzi el desallotjament i la neteja de les platges, i una unitat mèdica es desplaçarà a l'estació de trens, fins a les 6 del matí.

Es recorda la prohibició de fer fogueres a la platja, tal com recull la Llei de Costes i l'Ordenança Municipal de platges, que preveu sancions per incompliment. Tanmateix es recorda que cal disposar d'una autorització especial per poder fer fogueres durant la nit de Sant Joan, ja que requereix una inspecció prèvia de Bombers.

El cap de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú, Dionís Ginés, ha demanat la màxima responsabilitat als titulars d'establiments i espais d'oci per evitar subministrar begudes d'alcohòliques entre els menors. "Entre tots hem d'evitar al màxim que es puguin produir intoxicacions per consum d'alcohol, principalment entre els menors d'edat. En el mateix sentit també recomanem la màxima prudència en la manipulació de coets i pirotècnia i seguir sempre les instruccions del fabricant per evitar accidents"

També com cada any, la Regidoria de Salut instal·larà al passeig de Ribes Roges un Punt d'Informació de Salut (consum de drogues i alcohol, sexe ...) adreçant principalment als més joves.

Mobilitat
La Policia Local establirà 10 punts de control a les entrades de la ciutat per limitar l'accés a la façana marítima i garantir així la seguretat circulatòria i el pas dels vehicles d'emergència i de serveis. Entre les set i les vuit de la tarda del 23 de juny s'impedirà l'entrada a la zona d'aparcament de la platja del Far. Posteriorment, es tallaran els accessos a la façana marítima, permetent només el pas de veïns, treballadors d'establiments de la zona, així com de les persones que tinguin feta una reserva en algun dels establiments de restauració. La restricció es farà en funció del volum de trànsit.

Una de les novetats d'aquest any fa referència al servei de taxi, ja que a banda de les dues parades ubicades al passeig Marítim i al Dic de Ponent, durant tota la nit hi haurà circulació de taxis per la façana marítima, per tal d'afavorir l'ús d'aquest servei en tot el sector.

Com ja és habitual s'habilitarà com aparcament alternatiu el solar que hi ha al davant de l'AKI, que tindrà rampes d'accés, il·luminació i personal municipal qui, a banda de distribuir l'espai d'aparcament, també farà tasques de vigilància durant tota la nit per tal d'impedir robatoris i actes de vandalisme. Si aquest espai arribés a la seva màxima capacitat, s'utilitzarà la zona d'estacionament del SIMPLY.

neteja platjaNeteja
Una quarantena de persones integraran el dispositiu de neteja a la façana marítima, platges, plaça del Port, parc de Ribes Roges i Dic de Ponent. A causa dels bons resultats obtinguts els dos darrers anys es tornarà a repetir el servei permanent de neteja de les platges, de les 12 de la nit a les 6 de la matinada. A partir d'aquesta hora, i un cop la Policia Local i Mossos d'Esquadra desallotgin les persones que encara estiguin a la sorra, entrarà un segon equip de treball que acabarà la neteja, per tal que tot estigui a punt per rebre els primers banyistes. La neteja de les platges de Sant Gervasi i de l'Ibersol també es reforçarà la matinada de Sant Joan.

El regidor de Mobilitat i Serveis Viaris, Joan Giribet, ha explicat que un cop acabat el dispositiu de neteja de platges, l'actuació es traslladarà a d'altres punts de la ciutat. "Hi haurà un servei addicional de neteja amb dos camions-cuba que actuaran sobre la zona de vianants del passeig de Ribes Roges, així com en places i espais on s'hagin celebrat revetlles durant la nit. A més, durant la vigila es realitzaran altres mesures preventives, com la retirada del paper i cartró dels contenidors, i la recollida de voluminosos que hi pugui haver a la via pública"

Per la seva banda, el regidor adjunt de Promoció Econòmica, David Montes, ha recordat que l'horari de tancament dels Xiringuitos de les platges serà a les 5 de la matinada, tal i com es va acordar amb els diferents concessionaris. A més també ha explicat que, enguany "avançarem una hora la presència de personal de neteja i de seguretat als WC situats al costat dels Xiringuitos. Enguany els lavabos estaran oberts de 23 a 05 hores, per tal d'atendre una petició dels mateixos concessionaris". El regidor ha valorat molt positivament l'acció coordinada que es fa per tal que les platges estiguin a punt per rebre els primers banyistes el matí de Sant Joan, i ha agraït el treball de tothom per mantenir els estàndards de qualitat de les platges vilanovines. "Aquest treball possibilita que un cop més tres platges del municipi, Ibersol, Sant Gervasi i Adarró, hagin estat distingides amb la bandera blava"


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00