Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/04/2013

Comencen les activitats de Sant Jordi a les biblioteques municipals

Sant Jordi  a les biblioteques Sant Jordi a les biblioteques

La Joan Oliva i la Cardona Torrandell ofereixen una programació adreçada, sobretot, a la mainada

Les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú han organitzat tot un seguit d'activitats per celebrar Sant Jordi, algunes de les quals es realitzaran al llarg dels propers dies.

Des del 2 d'abril, la biblioteca Armand Cardona Torrandell ha obert el període per poder participar en el tradicional Concurs infantil de punts de llibre, que ja va per la quarta edició. Enguany la temàtica del punt girarà entorn de la rosa de la llegenda de Sant Jordi. Hi poden participar nens i nenes des de 1r fins a 6è de primària. Les bases del concurs es poden consultar a Bases del 4t Concurs infantil de punts de llibre.

La biblioteca Joan Oliva ofereix dissabte 6 d'abril, a les 12 h, l'hora del conte de Sant Jordi. 34 contes fets per nenes i nens de 24 escoles de la comarca, recollits en un llibre i publicats a Internet: Fem un conte per Sant Jordi. Pau Orriols, flabiolaire i contista vilanoví, en farà una lectura il·lustrada. Organitzat pel Centre de recursos pedagògics del Garraf

Dissabte 13 d'abril, a les 16.30 h, es realitzarà el taller infantil Personatges de llegenda, ideal per preparar una disfressa per aquest Sant Jordi i gaudir de les lectures que la Biblioteca ofereix. Amb places limitades, les inscripcions es realitzen a la pròpia biblioteca. S'adreça a infants de 3 a 10 anys. Durant el taller els infants han d'estar acompanyats d'un adults.
Dijous 18 d'abril, a les 19 h, la Biblioteca Armand Cardona Torrandell realitza la presentació del llibre de poesia Ser h(u)ome*8(à) d'Ian Bermúdez Raventós. Aquest recull parla del fet de ser una persona Trans (dins d'aquest nom hi ha persones transsexuals....però n'hi ha moltes més), de com es poden sentir les coses diferents des d'unes altres sexualitats, gèneres... Un llibre que val la pena llegir -i sentir- per poder entendre millor aquestes persones. L'autor farà una interessant presentació on s'interpreten i reciten els seus poemes a partir d'objectes simbòlics, tot combinant peces musicals amb flauta travessera.

A banda d'aquestes activitats, les biblioteques de VNG presenten com a especial novetat la revetlla de Sant Jordi, que se celebrarà el dilluns 22 d'abril entre les 20 i les 22 h, allargant l'horari habitual.

A les biblioteques es trobaran les novetats de Sant Jordi, amb l'edició de la Guia de lectura, el punt de llibre d'enguany, una audició de música durant les dues hores de revetlla i una activitat especial a cada biblioteca. Tot això s'acompanyarà també amb una exposició de fons documental de temàtica local.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00