Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/01/2009

Activitats escolars al voltant de l'exposició El món des d'una rajola !

Alumnes del cicle inicial i superior de primària aprendran l'art de decorar rajoles

El Museu Víctor Balaguer ha programat diferents activitats escolars al voltant de l'exposició El món des d'una rajola, que a partir del 4 de febrer i fins al 12 d'abril, es podrà visitar al mateix museu.

Sota el títol, Dibuixos enrajolats, es presenta una proposta amb la que es pretén apropar al públic infantil el món de les rajoles d'oficis i a les històries que en elles s'hi representen. A través d'una visita comentada a l'exposició, els alumnes de cicle inicial i cicle superior de primària podran conèixer els oficis del passat, elements del bestiari i les principals festes populars representades a les rajoles, així com la tècnica emprada per crear aquestes peces.

Posteriorment, hi haurà una part pràctica on els nens i nenes decoraran una rajola amb els oficis que més els agraden. Per cicle mig i superior la part pràctica es farà usant la tècnica de l'estergit, que es feia servir per decorar les rajoles i que permetia la repetició d'un mateix motiu iconogràfic.

La visita a la mostra es complementarà amb peces de la col·lecció de ceràmica del Museu Víctor Balaguer. Fins al moment la proposta ja ha tingut molt bona acollida per part de les escoles de Vilanova, ja que fins a data d'avui s'hi ha inscrit més de 650 alumnes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00