Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/11/2016

Els museus de la ciutat s'omplen d'activitat al desembre

La visita al museu amagat està prevista per diumenge 11 de desembre  La visita al museu amagat està prevista per diumenge 11 de desembre

Els protagonistes són una marató de museus en solidaritat amb La Marató de TV3, les exposicions, visites comentades i tallers infantils de Nadal

Amb l'arribada del mes de desembre, els museus de Vilanova i la Geltrú ofereixen propostes per a que petits i grans s'apropin a conèixer les perles del nostre patrimoni.

Al Museu Víctor Balaguer, fins al 15 de gener s'hi pot visitar l'exposició "Atles Molas. Ordre i disjuncions en les avantguardes". La mostra descobreix el món de les avantguardes catalanes amb tota la seva potència, tal i com les va conduir Joaquim Molas tot viatjant des de Joan Salvat - Papasseit fins als còmics underground. S'atura també en Foix i Brossa. Una mirada decisiva sobre la literatura del segle XX. Entre les activitats complementàries a l'exposició, destaca la conferència "Molas, educació sentimental i avantguardista", a càrrec de Vicenç Altaió i Sam Abrams, dijous 15 de desembre a les 19.30 h.

El Balaguer també acull, prorrogada fins al 8 de gener de 2017, la mostra "Ramon Casas als museus del Penedès". Amb motiu del 150è aniversari del naixement del pintor, dibuixant i cartellista, la Biblioteca Museu Balaguer se suma a les celebracions organitzades per a commemorar l'Any Casas. Per aquest motiu, s'exposa el conjunt d'obres de l'artista que formen part del fons de la institució. Entre les activitats complementàries a l'exposició, destaca la visita comentada "Ramon Casas i el seu temps", dijous 1 de desembre a les 19.30 h. El preu és gratuït, però cal fer reserva prèvia.

A banda de les exposicions, el Museu ha programat diverses activitats: cada primer diumenge de mes hi ha entrada gratuïta i visita comentada a les col·leccions a les 12 h. Serà aquest diumenge 4 de desembre.
Per diumenge 11 de desembre a les 12 h s'ha programat "El museu amagat", una visita a les reserves del Museu. Visita comentada per conèixer les tasques de conservació i preservació de les col·leccions, que inclou un recorregut pels magatzems que custodien una gran part del total del fons balaguerià. El preu és de 5,10 euros per persona, i cal fer reserva prèvia.
Dissabte 17 de desembre a les 12 h es farà "Un tomb pel món", visita a la col·lecció etnològica. Recorregut per conèixer més a fons les col·leccions d'Egipte, Filipines, precolombines i orientals que es custodien al Museu Balaguer des de finals del segle XIX. Costa 3,05 euros per persona, i cal fer reserva prèvia.
Diumenge 18 de desembre, de 9.30 a 16 h, coincidint amb La Marató de TV3, es farà una Marató de Museus, concebuda com una passejada pels diferents museus de la ciutat, per col·laborar amb La Marató amb un donatiu a partir de 10 euros per persona. El recorregut començarà a l'Espai Far i passarà pel Museu del Ferrocarril, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol, el Centre d'Art Contemporani La Sala i el CIRMAC Masia d'en Cabanyes, amb aturades a cada espai. Cal fer reserva prèvia trucant al 639.868.491 (Jordi) o bé a info@arccultural.cat.

Finalment, per als més petits, s'ha organitzat el taller de Nadal "El Nadal per un forat", per aprendre a fer un calidoscopi. Es farà els dies 28 i 29 de desembre d'11 a 12.30 h, està adreçat a nens i nenes de 6 a 12 anys, i costa 2 euros per infant. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia.

Per concertar les diverses activitats del Balaguer, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 815 42 02 o bé al correu informacio@victorbalaguer.cat

Cal dir també que els dies del pont de desembre, el Museu Balaguer estarà obert dissabte 3 d'11 a 14 h i de 17 a 19 h, diumenge 4 d'11 a 14 h (és primer diumenge de mes, i per tant l'entrada és gratuïta i es farà una visita comentada a les col·leccions a les 12 h), dimarts 6 estarà tancat, dimecres 7 estarà obert d'11 a 14 h i de 17 a 19 h, i dijous 8 obrirà d'11 a 14 h.

Pel que fa al Museu Romàntic Can Papiol, aquest mes de desembre ofereix la visita "El rebost de l'àvia", per conèixer els aliments que es consumien al segle XIX i com els conservaven. Finalitzada amb un petit de tast. Serà dissabte 10 de desembre a les 12 h. Costa 5,10 euros i cal reserva prèvia.
Dissabte 17 de desembre a les 11 h es farà una visita familiar a Can Papiol, dinamitzada, per aprofundir en la història de la casa i dels seus habitants. El preu és de 4,10 euros per adult, i per als nens és gratuït. Recomanat per a nens i nenes de 7 a 12 anys. Cal reserva prèvia.

I el taller de Nadal adreçat a infants de de 6 a 12 anys es diu "Teixint el Nadal", i és un taller plàstic per aprendre a fer manualitats amb un cabdell de llana i altres materials. Serà el divendres 30 de desembre d'11 a 12.30 h. El preu és de 2 euros per infant, les places són limitades, i cal fer reserva prèvia.

Per concertar les diverses activitats del Papiol, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 893 03 82 o bé al correu museupapiol@vilanova.cat

Durant el pont de desembre, el Museu Papiol estarà obert dissabte 3 d'11 a 14 h i de 16 a 18 h, i diumenge 4 de 10 a 14 h. La resta de dies estarà tancat.

En el cas de l'Espai Far, per a aquest mes de desembre s'ha programat una visita comentada dissabte 3 de desembre a les 12 h.
També es farà el taller infantil de Nadal "Tots a bord!". Serà divendres 23 de desembre a les 11 h, i els infants de 6 a 12 anys podran construir el seu propi vaixell de joguina. El preu és de 2 euros per infant, les places són limitades, i cal inscripció prèvia al 600 509 223 o a espaifar@vilanova.cat

Pel que fa al pont de desembre, dijous 8 el Far obre de 10 a 14 h. La resta de dies fa l'horari normal d'hivern, de dimecres a diumenge.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00