Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/11/2014

Xerrada amb Mercè Foradada a la biblioteca Armand Cardona Torrandell

Mercè Foradada viu a Vilanova i la Geltrú               Mercè Foradada viu a Vilanova i la Geltrú

Dijous l'escriptora parlarà sobre els escriptors Gustave Flaubert i Virginia Woolf en la conferència 'Del prestatge a la capçalera, autors que t'acompanyen'

Aquest dijous 6 de novembre a les 19 h la biblioteca Cardona Torrandell acollirà la xerrada "Del prestatge a la capçalera, autors que t'acompanyen", a càrrec de l'escriptora Mercè Foradada. Serà una reflexió al voltant de les obres dels escriptors Gustave Flaubert i Virginia Woolf, ambdós presents a la biblioteca personal de l'Armand Cardona que va ser donada a la Biblioteca. També són autors companys de prestatge del personatge de la Gràcia al llibre En el prestatge de Mercè Foradada.

Mercè Foradada, col·laboradora de la biblioteca Armand Cardona i conductora del Club de lectura d'Adults, viu a Vilanova i la Geltrú. Llicenciada en Filologia Catalana, ha exercit com a docent en diversos instituts i escoles. La seva obra narrativa, molt sòlida, inclou els llibres En el prestatge (2002), Velles amb V de vida (2003), Centaures (2005), Vilanovines. De l'arxiu a l'evocació (2010), Bruixes (2011) i la recentment publicada a edicions Saldonar Com una reina (2014). Ha publicat també llibres de text i materials per a l'aprenentatge de la llengua.

Aquesta activitat s'inclou dins el programa d'activitats De capçalera, promogut pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i per l'Institució de les Lletres Catalanes.
Aquest projecte impulsa una relació directa i estreta entre un autor català i una biblioteca pública. En el cas de Vilanova i la Geltrú les autores han estat Teresa Costa-Gramunt, amb la biblioteca Joan Oliva i Milà, i Mercè Foradada Morillo amb la biblioteca Armand Cardona Torrandell.

Fruit d'aquesta relació les biblioteques públiques han difós la seva obra, han millorat la informació de les autores a la viquipèdia i han ampliat el seu fons documental, mentre que les autores han col·laborat en activitats organitzades per les biblioteques i han escrit un text que destaca la seva relació amb les biblioteques i el seu paper com agents culturals. Una iniciativa que compta amb la col·laboració de l'Institut Català de les Dones.

Més informació: Mercè Foradada Morillo: La meva biblioteca de capçalera...
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00