Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/07/2014

Més grups que mai a l'Aclústics 2014

El Xiringuito L'U seguirà acollint aquesta proposta musical els dimarts i dimecres de juliol i agost

Per quart any consecutiu, la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Xiringuito l'U i el Consell Comarcal del Garraf organitzen el cicle de concerts en acústic Aclústics 2014 – Música Jove a la platja. És un cicle de concerts d'estiu en petit format que es faran al Xiringuito l'U de la platja de Ribes Roges, els dimarts i dimecres de juliol i agost, de 9 a 11 de la nit.  Aquesta iniciativa vol oferir un escenari privilegiat com la platja, per acollir joves músics, amateurs o amb experiència, que vulguin tocar a la vora del mar, posant de relleu la seva creativitat i alhora incentivant el consum de música en directe entre el jovent.

La convocatòria per a grups va estar oberta des del 5 de maig al 2 de juny de 2014. Es van inscriure un total de 34 grups. Aquest any s'ha fet rècord de participació. Les inscripcions han anat creixent des del 2011 i en aquest 2014 s'han inscrit 14 grups més que l'any anterior. S'ha augmentat de 10 a 12 els dies de concert, i es passa de 18 a 25 actuacions. Tots els dies hi haurà cartell doble i un dia tocaran tres grups, un d'ells amb repertori reduït. Actuaran grups d'estils molt diversos: pop, rock, blues, folk, jazz funk, rumba, fusió i reggae.

S'han presentat 23 grups de Vilanova, sis de joves de la comarca i cinc grups de diferents procedències (Badalona, Barcelona, Tarragona, Sant Joan Despí i La Ràpita). L'organització ha seleccionat prioritzant les formacions joves locals i comarcals, i que la proposta musical s'adeqüés al format acústic i la disponibilitat de dates. Finalment, actuaran 16 formacions de Vilanova i la Geltrú, sis amb joves de la comarca i tres d'altres llocs de Catalunya. Repeteixen alguns músics d'altres edicions com Total x ½ Tono, Les Nines Russes, Capítulo 7, Crueladevil i Tet Ribas.

La programació de l'Aclústics 2014 ha quedat de la següent manera:

8 de juliol. Acústic Trio (pop rock folk) i Del Subte (pop rock blues)
9 de juliol. Taio Boumort (pop blues folk) i Total x ½ Tono (fusió)
15 de juliol. Winter Gravity (pop) i Musicàrea Jazz Combo (jazz)
16 de juliol. Los Warnings (rumba fusió) i Capítulo 7 (pop)
22 de juliol. Keltònics (folk) i Muy Stone (pop, rock, rumba)
23 de juliol. Alison Garcia (rock) i Fi Taller Musicàrea (pop, rock, blues, jazz)
12 d'agost. Les Nines Russes (pop) i Crueladevil (rock)
13 d'agost. Jazzy Goodtimes (jazz) i Tet Ribas (pop)
19 d'agost. Rumba One (rumba), Vyombo (jazz) i Roe Green (reggae)
20 d'agost. Seres (rock) i Stigma (rock)
26 d'agost. Black & White (pop rock) i Spirits in the Machine (pop rock)
27 d'agost. Tamborin Groove (jazz funk) i The Traveling Burritos (pop rock)


Per l'edició de l'Aclústics 2014 s'ha seguit comptant amb la col·laboració de les escoles de música de la ciutat: Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat i les escoles de música Freqüències i Musicàrea. Algunes des les actuacions venen d'alumnes o tallers de final de curs d'aquestes escoles. La majoria de components dels grups són joves. Hi ha sis grups amb tots els components d'edats entre 16 i 18 anys. La resta de grups tenen molts dels components d'entre 20 i 30 anys.

Ahir al migdia es va fer un concert vermut, a càrrec de Les Nines Russes, al Xiringuito L'U per presentar públicament aquesta edició de l'Aclústics. Hi van ser presents Gerard Figueras, regidor de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú; Lluïsa Romero, presidenta de l'Àrea de Cultura i Patrimoni del Consell Comarcal del Garraf; Jaume Martí, propietari del Xiringuito L'U; Júlia Llanas, baixista de Les Nines Russes; i Gerard Martín, membre del grup Seres. Gerard Figueras va destacar que "s'ha arribat a aquesta quarta edició perquè es una proposta que funciona i que posa en valor a grups de joves músics que tenen aquí un bon espai per començar a rodar. També voldria agrair la feina tècnica que s'ha dut a terme per poder seguir amb aquest projecte, i la bona entesa institucional amb el Consell Comarcal". Lluïsa Romero va explicar com "a través del Projecte Garraf jove s'està donant sortida a diferent grups de música i l'Aclústics n'és un bon exemple, per que a més es compta amb la col·laboració de diferents escoles de música i del Xiringuito L'U". Per la seva banda, Jaume Martí va recordar que "tot i que l'Aclústics va arrencar amb motes dificultats i traves, ara es un projecte molt consolidat en un marc molt proper i de caire familiar". Júlia Llanas explicà que "repetim a l'Aclústics perquè el 2012 el concert es va produir enmig d'una ventada i teníem l'espina clavada de voler-ho fer bé aquí a la platja". Finalment, Gerard Martín també assegurà que "l'experiència de 2013 va ser molt agradable i una oportunitat molt bona per nosaltres".

Per a difondre la programació i dinamitzar l'estiu a la ciutat s'han imprès fulls volants i cartells que es distribuiran per diferents punts de la ciutat, entre ells hotels, restaurants, cafeteries, bars, l'Oficina Jove i l'Oficina de Turisme. També hi haurà una pancarta informativa al Càmping Vilanova Park i a la platja de Ribes Roges. Com a novetat enguany Canal Blau TV serà present a l'Aclústics enregistrant diversos concerts per poder fer-ne la posterior difusió per la televisió.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00