Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/11/2015

Continuen obertes les inscripcions per a la Jornada de la Inclusió Social

Programa de la Jornada        Programa de la Jornada

La cinquena edició se celebra dijous 19 a Neàpolis, i posa èmfasi en els joves amb risc d'exclusió social

Un any més, el Pla Local d'Inclusió Social de Vilanova i la Geltrú organitza la Jornada de la Inclusió Social, que enguany arriba a la cinquena edició sota el lema "Joves i Inclusió Social: creant i generant oportunitats". La Jornada se celebrarà dijous 19 de novembre, de 9 a 14.30 h, a l'auditori de Neàpolis.

El format de la jornada inclou una ponència i la presentació de diferents projectes innovadors i creatius en la inclusió social de joves en diferents àmbits. La primera intervenció anirà a càrrec del sociòleg Xavier Martínez Celorrio, professor de Sociologia a la Universitat de Barcelona i investigador del grup de recerca CRIT (Creativitat, Innovació, i Transformació Urbana). Especialista en educació, desigualtats, mobilitat social i joves, acaba de publicar el llibre "Les beques a examen", amb la Fundació Jaume Bofill, i l'informe "Trajectòries socials i integració dels joves nouvinguts", amb la Fundació ACSAR. També és col·laborador en diversos mitjans de comunicació, on defensa polítiques expansives de justícia social i un model innovador d'escola pública i equitativa.

Després de la ponència s'exposaran les píndoles d'experiència temàtiques, amb la presentació de diversos projectes innovadors, creatius i referents en la inclusió social de joves amb risc d'exclusió. S'ha convidat diferents entitats i fundacions d'arreu de Catalunya, reconegudes per la seva bona pràctica, perquè presentin els seus projectes.

En l'àmbit de la inclusió social en la inserció sociolaboral s'ha convidat la Fundació Formació i Treball i la Fundació Èxit; en l'àmbit educatiu, cultural i d'oci, l'Associació Educativa Integral El Raval i la Fundació Marianao; i en l'àmbit de projectes sobre discapacitat i prevenció, intervindran el grup CHM Salut de Barcelona i l'Associació Down Lleida.

Les intervencions de la jornada seran moderades, i després de cada píndola d'experiència, els assistents podran escriure els seus dubtes en unes targetes que es passaran al ponent i a les entitats perquè responguin. A més, la Jornada podrà ser seguida i comentada de manera directa a través del hashtag #VJornadaInclusio.

Aquí trobareu el programa de la Jornada, amb els horaris de la ponència i les píndoles d'experiències.

La jornada va dirigida a professionals de l'àmbit social, sanitari, docent, investigadors, estudiants, entitats, i a qualsevol persona que estigui interessada en temes de joventut i d'inclusió social en general.

Les inscripcions es poden fer a través d'aquest formulari d'inscripció fins dimarts 17 de novembre. La inscripció és gratuïta i les places són limitades.
Per qualsevol dubte, es pot contactar amb vnginclusio@vilanova.cat o al 93.914.00.00 (extensions 3426 o 3423).

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00