Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/04/2014

Campanya per a l'ús del casc en motocicletes, ciclomotors i bicicletes

Campanya per a l'ús del casc, del 28 d'abril al 4 de maig Campanya per a l'ús del casc, del 28 d'abril al 4 de maig

Del 28 d'abril al 4 de maig la Policia Local realitzarà aquesta campanya de control i vigilància coordinada amb el Servei Català de Trànsit

Del 28 d'abril al 4 de maig, la Policia Local de Vilanova i la Geltrú realitzarà la cinquena campanya de control i vigilància de 2014, en aquesta ocasió sobre l'ús del casc en motocicletes, ciclomotors i bicicletes.

Aquesta serà una campanya coordinada d'àmbit territorial català en què es controlarà l'ús del casc en vehicles de dues rodes i bicicletes.

La normativa actual vigent relativa a aquest element recull que estan obligats a utilitzar el casc de protecció homologat o certificat segons la legislació vigent, tant per vies urbanes com interurbanes
· els conductors i passatgers de motocicletes (amb o sense sidecar) 
· de vehicles de tres rodes i quadricicles 
· de ciclomotors 
· de quads 

Això no obstant, estan exempts d'utilitzar el casc de protecció i estan obligats a utilitzar el cinturó de seguretat tan en vies interurbanes com urbanes: 
· les motocicletes, els vehicles de tres rodes o els quadricicles i els ciclomotors que tinguin estructures d'autoprotecció i estiguin dotats de cinturons de seguretat. 
· quan aquest fet consti en la targeta d'Inspecció Tècnica o al Certificat de Característiques del vehicle. 

Excepció per a la utilització d'aquests dispositius: 
· Raons mèdiques greus (cal acreditar-ho amb un certificat mèdic que indiqui el període de validesa, signat per un facultatiu/iva col·legiat/ada en exercici i amb el símbol establert per la normativa vigent). Aquest certificat haurà de ser presentat a requeriment dels agents de trànsit. 

Bicicletes
Els conductors i passatgers d'una bicicleta estan obligats a utilitzar cascos de protecció homologats o certificats segons la legislació vigent, quan circulin en vies interurbanes

Excepcions: 
· En rampes ascendents perllongades 
· En condicions extremes de calor 
· Per raons mèdiques greus (cal acreditar-ho amb un certificat mèdic que indiqui el període de validesa, signat per un facultatiu/iva col·legiat/ada en exercici i amb el símbol establert per la normativa vigent). Aquest certificat haurà de ser presentat a requeriment dels agents de trànsit 
· Els conductors de bicicletes en competició i els ciclistes professionals, ja sigui durant els entrenaments o en competició, es regiran per les seves pròpies normes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00