Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/04/2016

Tot a punt per Sant Jordi

La narració de contes pren protagonisme aquest Sant Jordi       La narració de contes pren protagonisme aquest Sant Jordi

La Xarxa d'Espais per la Llengua organitza un intercanvi de narració de contes i rondalles populars per la Diada de Sant Jordi

Dissabte 23 d'abril la Sala infantil de la Biblioteca Joan Oliva acollirà dues sessions per compartir històries de tradició oral de diferents indrets. Les persones narradores són representants o aprenents dels cursos de català que organitzen les entitats de la Xarxa d'Espais per la Llengua de la ciutat.

S'explicaran històries populars, majoritàriament apreses per transmissió oral, en una activitat oberta a tots aquells i aquelles que tenen el costum d'explicar històries a la canalla del seu entorn familiar o laboral, i/o que tinguin ganes de conèixer narracions de tradicions culturals diverses explicades en llengua catalana.

Als assistents a les sessions del matí (d'11 a 12 h) i de la tarda (de 17 a 18 h) se'ls regalaran punts de llibre amb enllaços recomanats en què es poden escoltar i aprendre rondalles populars.

Els narradors i narradores seran representants o alumnes de les entitats i dels projectes que treballen pel coneixement i la difusió del català a la ciutat: persones voluntàries de La Frontissa, del Projecte Compartim, de l'esplai Crajec de la Creu Roja, de l'Escola d'Adults, de l'Associació Joudur wa Afak i del Servei de Català de Vilanova i la Geltrú.

Més informació aquí

Altres activitats
Enguany, per celebrar la Diada de Sant Jordi, s'instal·laran 110 parades a la rambla Principal, 13 a la rambla de la Pau, i 3 més en altres llocs de la ciutat. Roses i llibres seran els protagonistes a les parades, compartint espai amb objectes diversos relacionats amb la Diada.

Com cada any, els Pabordes de la Festa Major 2016 posaran una parada davant del Teatre Principal, on es podrà comprar la nova figura de goma, un pilar dels Bordegassos. Els Bordegassos faran un pilar a dos quarts de 12 del matí davant de la parada dels Pabordes per presentar oficialment la figura de goma. Els organitzadors de la festa vilanovina avancen que aquesta no serà l'única figureta d'aquest any, ja que per Festa Major se n'estrenarà una de nova.
A la parada també s'hi podran trobar altres productes de marxandatge relacionats amb la Festa Major de Vilanova: les figures de goma, de plom, el cava de la Festa Major o productes d'artesania, així com punts de llibre amb elements de la Festa Major, que reprodueixen fotografies d'anys enrere de l'arxiu Ramir Horro recuperades de l'Arxiu Comarcal del Garraf. La diada de Sant Jordi també servirà per ampliar els apadrinaments d'alfàbregues. Els Pabordes, que treballen intensament en l'organització i disseny de la Festa Major 2016, fan una crida a empreses i comerços del territori que vulguin col•laborar en l'edició d'enguany a posar-se en contacte amb ells a través del correu electrònic pabordes@fmvng.cat.
Sant Jordi petita
A la plaça de la Vila hi haurà un escenari on es faran diverses actuacions de ball a càrrec de l'entitat "Asociación Ayuda a Sara Cortés", i a les 18 h actuaran els Falcons de Vilanova.

El col·lectiu poètic La lluna en un cove farà un recital de poesia a la plaça de Soler i Gustems, hi haurà mercat d'artesans a la plaça de les Neus, i ballada de sardanes a la plaça de Charlie Rivel de 17.30 a 20 h organitzada per la Coordinadora Sardanista.
Diumenge també hi haurà sardanes a la plaça de Charlie Rivel, de 12 a 14 h, per celebrar el 50è aniversari dels Amics de la Sardana.
Finalment, també diumenge, a les 12 h a la plaça de la Vila, se celebra la diada castellera de Sant Jordi dels Bordegassos de Vilanova.

Amb motiu de la diada de Sant Jordi, la Biblioteca Museu Balaguer (@mvictorbalaguer) ha convocat un concurs literari a través de Twitter. Consisteix en escriure una piulada a partir d'una selecció de paraules d'un dels poemes de Víctor Balaguer. Guanyarà el concurs el o la participant que tingui més repiulades i serà obsequiat/da amb una visita guiada per a ell o ella i 15 amistats.

Podeu consultar la informació sobre la celebració de Sant Jordi a les biblioteques municipals aquí i aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00