Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/05/2013

El jardí de Can Papiol es converteix en una sala d'exposicions a l'aire lliure

Marijó Riba amb els artistes Marijó Riba amb els artistes

La mostra 'Jardiart. Metafòricament' es podrà veure fins al 29 de setembre

Prop de 200 persones van assistir ahir al Museu Romàntic Can Papiol per celebrar la inauguració de la mostra Jardiart. Metafòricament, que ocuparà els jardins del museu durant tot l'estiu.

Així doncs, fins al 29 de setembre s'exposarà l'obra de diferents creadors contemporanis que han ideat unes peces per convidar els visitants a reflexionar, a través de l'art, fent una lectura crítica de la nostra societat actual. Els artistes que participen en la mostra són: Isidre Roset, Toni Masana, Xavi Pascual, Joan Nadal, Purificació López, Joan Calvet, Abel Masana, J. M . Pinyol, Francesc Bordas, Joaquim Milà, Camil·la Pérez, Esther Sampietro, Dolors Escoté, Joan Tuset, Josep Maria Pujol, Betty Miller i Yol Bernadó. 

Jardiart 01

La majoria de les peces escollides per la mostra parteixen de la utilització de materials reciclats. Els artistes aprofiten i reutilitzen els materials com un símbol més de metàfora per dotar de sentit les obres.

La regidora de cultura, Marijó Riba, va inaugurar la mostra expressant el seu agraïment a tots els artistes participants. "Accions com aquesta ens fan reflexionar sobre l'art. L'art ha estat sempre una lluita i una reivindicació".

Mireia Rosich, directora del Museu Víctor Balaguer, va referir-se a la voluntat que la mostra tingués continuïtat en el temps i que permetés la participació d'altres artistes. Va insistir en la importància d'utilitzar espais que no formen part del museu pròpiament entès, en aquest cas el jardí, convertint-lo en una sala d'exposicions a l'aire lliure. 

Jardiart 02
Joan Nadal, comissari de la mostra i participant, va destacar l'esforç i la dedicació dels artistes i dels tècnics del museu per fer possible la realització d'aquesta exposició.

L'acte es va cloure amb l'actuació dels alumnes de saxòfon i tenora de l´Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat de VNG, conduïts pel director i professor de saxòfon i tenora de l'escola, Jordi Paulí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00