Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/11/2015

Curs sobre els feminismes a la Mediterrània al CUM

El curs se celebrarà a l'EPSEPVG     El curs se celebrarà a l'EPSEPVG

Se celebrarà del 30 de novembre fins al 4 de desembre, i la inscripció és gratuïta

El Campus Universitari de la Mediterrània (CUM) i la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú han organitzat un curs gratuït sobre “Els feminismes a la Mediterrània. Una energia transformadora”.
El feminisme del segle XXI no és un pensament únic, té moltes expressions i formes. Per això el curs parla de feminismes, per abastar, conèixer i reconèixer totes les tendències, i extreure'n estratègies comunes que ajudin a abordar els nous reptes socials.
Sota la direcció de la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de VNG, el professorat seran investigadores i especialistes de les universitats catalanes, (UB, UAB, UPF i UOC) i de col•lectius, associacions i entitats feministes. Així, el curs comptarà amb noms com Nazanín Amirian, Remei Arnaus, Maribel Cárdenas, Noemí Elvira, Dolors Marín, Sara Morreres, o les vilanovines Isabel Perez i Carla Vall.

Pel que fa als continguts, s'abordaran temes com el marc cultural patriarcal a la Mediterrània, la perspectiva feminista com enfocament epistemològic, els moviments feministes, la teoria de sexe-gènere, les accions d'apoderament femení, el feminisme de la diferència, el camí de l'equitat, els debats actuals com el transfeminisme, la teoria Queer i la diversitat absoluta, la incidència política conjunta amb d'altres moviments socials, la relació entre feminismes i religions, i les estratègies comunes per abordar els nous reptes socials.

El curs se celebrarà del 30 de novembre al 4 de desembre, de 16 a 20 hores, a l'UPC de Vilanova i la Geltrú, amb un total de 25 hores (20 presencials i 5 on line). La inscripció és gratuïta i les places són limitades. Aquesta nova proposta de formació del CUM s'inclou en la programació de l'àmbit de Societat Cultura i Turisme. Enguany el Campus Universitari de la Mediterrània, que organitzen conjuntament l'Ajuntament de VNG, la UPC i l'Institut Europeu de la Mediterrània, a través de Neàpolis, ha ofert una trentena de cursos i conferències de divulgació científica, tecnològica i humanista en la seva dinovena edició.

Podeu trobar més informació i us podeu inscriure aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00