Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/03/2013

Neàpolis tindrà un segon troncal de fibra òptica provinent d'Igualada

 La jornada sobre fibra òptica es va celebrar al Consell Comarcal de l'Àlt Penedès   La jornada sobre fibra òptica es va celebrar al Consell Comarcal de l'Àlt Penedès

El director general de Telecomunicacions de la Generalitat va anunciar la connexió entre Igualada i Vilanova i la Geltrú per fibra òptica a través de la C-15, en una jornada al Consell Comarcal de l'Alt Penedès

L'Agència Pública d'Innovació de Vilanova i la Geltrú, Neàpolis, ha estat convidada a participar a la jornada sobre Fibra Òptica que va organitzar ahir dijous el Consell Comarcal de l'Alt Penedès. El director de Tecnologia de Neàpolis, Josep Farré, va ser l'encarregat d'explicar 'Què és la fibra òptica i per a què serveix'.

Segons ha explicat Josep Farré, la jornada de treball s'adreçava a alcaldes i regidors de les comarques del Penedès i l'Anoia. En la seva intervenció, el director Tecnològic de Neàpolis va centrar-se "en els avantatges i usos d'aquesta xarxa de transmissió de dades i les oportunitats que s'obren pels territoris que disposen d'aquesta infraestrúctura".
En aquest sentit també va participar a la jornada el director general de Telecomunicacions de la Generalitat, Carles Flamerich qui va anunciar que "a finals d'aquest any hi haurà una nova connexió de fibra òptica entre Igualada i Vilanova i la Geltrú, passant per la capital de l'Alt Penedès, aprofitant el traçat de la carretera C-15". El director general també va donar a conèixer la situació actual d'implantació de la xarxa de fibra òptica a Catalunya i el calendari previst per connectar els municipis del Penedès.

En el cas de Vilanova i la Geltrú cal destacar que a l'Agència Pública d'Innovació Neàpolis hi ha la capçalera de la xarxa troncal de fibra òptica que arriba des de Barcelona a través de la xarxa ferroviària i a mig termini, segons ha anunciat la Generalitat, a través el seu director general de Telecomunicacions, la xarxa troncal provinent d'Igualada connectarà amb la capçalera que hi ha a Neàpolis.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00