Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/06/2015

Primeres mesures del Govern en habitatge, ocupació i sanitat

En marxa accions per tenir més pisos per a famílies en situació de vulnerabilitat, la primera reunió del Pacte Social i la cita amb la conselleria de Sanitat

El Govern municipal ha començat a treballar en els temes prioritaris establerts en l'acord de govern. L'atenció social, la creació d'ocupació, la sanitat i la planificació urbanística centren les primeres accions dels nous regidors i regidores.

La incorporació de 10 habitatges per a famílies en situació de vulnerabilitat és una de les accions destacades. Els habitatges provenen de la cessió que farà l'Agència de l'Habitatge de Catalunya a diversos ajuntaments catalans, partint dels pisos que la Sareb va cedir per a lloguer social. Això permetrà l'ampliació dels pisos disponibles per a ús de les famílies necessitades. També en l'àmbit de l'habitatge, el Govern ha fixat data de trobada amb els representants de la PAH a la ciutat, el 9 de juliol, per treballar conjuntament en la solució dels casos de desnonaments més urgents. L'alcaldessa, Neus Lloveras, ha explicat que el govern ha començat a treballar en els aspectes que considerava més importants, “ja podem dir que hi ha diversos temes que estan en marxa, hem pogut incorporar 10 habitatges al parc municipal. Ahir ja vam tenir una reunió informal amb la PAH i hem establert una reunió per fer seguiment amb els temes d'habitatge que a ells més els preocupa”.

D'altra banda s'ha concretat també la data per fer la primera trobada amb les entitats de la ciutat, el 7 de juliol, per tal de constituir el Pacte Social. Dins d'aquesta gran aliança una de les actuacions prioritàries serà el Pla de Xoc per l'Emergència Social.

Una altra acció que s'ha posat en marxa és la definició del Pacte per l'Ocupació. El Govern s'ha posat com a objectiu prioritari activar aquest pla durant el mes de juliol amb una primera trobada amb els agents econòmics, sindicals i polítics.

El portaveu del Govern, Juan Luís Ruiz, ha parlat també dels primers dies de treball al capdavant de la ciutat, “volíem donar-nos pressa. Mentre t'estàs estructurant internament la ciutat continua funcionant”. A banda del document que fixa les bases de la governabilitat, Ruiz ha fet pública la voluntat de “fer un pla d'actuació municipal als propers mesos”.

També es durà a terme al juliol la reunió amb la conselleria de Sanitat, per tal de tractar temes com la gestió del CAPI de Baix-a-mar i la construcció d'un nou hospital a Vilanova la Geltrú.

En l'àmbit urbanístic, en el Ple del mes vinent es portarà a aprovació la creació de la comissió per la revisió del POUM.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00