Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/08/2016

Tot a punt per a la Festa Major

El Convit a la Festa del dia 4 al migdia obre els actes tradicionals      El Convit a la Festa del dia 4 al migdia obre els actes tradicionals

Els actes tradicionals de la festa es concentren aquesta setmana, al voltant del 5 d'agost, dia de la Mare de Déu de les Neus

Ja fa dies que Vilanova i al Geltrú viu immersa en la Festa Major. Però els actes centrals es concentren al voltant d'aquest divendres, 5 d'agost.

Així, aquest dimecres 3 els més petits ja podran donar el seu xumet a la Mulassa, a les 18 h a la plaça de les Neus. En acabar es farà una cercavila de les mulasses.
A les set de la tarda hi haurà una cercavila de cintes des de la plaça de les Cols, passant per la plaça de les Neus, la rambla Principal, la plaça de la Vila, i el carrer del comerç fins ala plaça de Sant Antoni.
A dos quarts de nou del vespre començarà la 10a edició de la baixada de gegants, des del carrer de Sant Josep fins a la plaça de Sant Antoni, pel carrer de la Bomba cap a la plaça de les Neus, la rambla Principal i la plaça de la Vila.

Dijous, dia de vigília, s'enceta la festa amb el Convit a la Festa Major 2016, a càrrec de l'escriptora vilanovina Maria Rosa Nogué Almirall.
A les 11 del matí es farà l'entrada de regidors/es i pabordes a l'Ajuntament, i es rebrà la convidadora de la Festa Major d'enguany, que signarà al llibre d'honor. A les 11.30 h es farà la lectura del Convit a la Festa, amb la presentació de l'alcaldessa de la ciutat i la regidora de Cultura.
Tot seguit, a les 12 h, es farà el llançament dels morterets i la hissada de la senyera, que donaran inici a la cercavila lliure.
A la tarda, a les 18 h, sortirà de la plaça de les Casernes la tradicional cercavila de la vigília, amb els balls i entremesos de la Festa Major. El recorregut anirà per la plaça de les Casernes, plaça Llarga, carrer dels Mercaders, plaça de les Cols, carrer de Sant Gregori, plaça de les Neus, rambla Principal, carrer d'Almirall Colom, carrer de Sant Sebastià i plaça de la Vila. Un cop allà, a les 18.45 h aproximadament, es farà la passada de balls i entremesos.
I a les 11 de la nit serà el torn del Castell de Focs a la platja de Ribes Roges.

El dia de la patrona de la ciutat, divendres 5 d'agost, començarà amb les matinades a les 7, i l'ofici de Festa Major. A les 9 h s'iniciarà la cercavila d'anada a Ofici des de la plaça de la Vila. A les 10.30 h se celebrarà l'ofici solemne a l'església de Sant Antoni Abat. A les 11.30 h, cercavila de sortida d'Ofici, i a les 12.30 h arribada a la plaça de la Vila amb la passada de balls i entremesos.
A la tarda, a les 18 h, començarà a la plaça de la Vila l'exhibició de balls populars (balls parlats, moixiganga i valencians). Cap a les 20.30 h començarà la cercavila i Renovació del Vot del Poble, des de la plaça de la Vila cap a la plaça de les Neus, passant pel carrer de Sant Sebastià, la plaça de Soler i Gustems, el carrer de la Llibertat, el carrer de Tetuan, la rambla Principal i plaça de les Neus, on es preveu que a les 22.30 h es faci el discurs del rector de la parròquia de Sant Antoni Abat i la renovació del Vot del Poble per part de l'alcaldessa de la ciutat. Seguidament es farà un castell de focs.

I els actes continuen dissabte 6 d'agost, amb la cercavila infantil de l'Imaginari, que començarà a les 19 h i passarà per la plaça de les Casernes, plaça Llarga, carrer dels Mercaders, plaça de les Cols, carrer de Sant Gregori, plaça de les Neus, rambla Principal, avinguda de Francesc Macià i plaça de la Vila, on es farà una passada de tots els balls.
A les 21 h als Jardins de Can Papiol es farà l'acte de presa de procuració dels pabordes 2017 i comiat dels pabordes 2016, en el qual els pabordes sortints traspassen l'honor de la Confraria dels Pabordes de la Festa Major de la Mare de Déu als pabordes entrants.
L'acte comptarà amb la presentació de l'alcaldessa de la ciutat i les intervencions de la regidora de Cultura, d'un/a paborde sortint, i d'un/a paborde entrant. També es farà el lliurament de les medalles i pins a cada paborde de l'any 2017, i es gaudirà de la música que interpretaran els Ministrers de la Vila-Nova.

Podeu veure els àlbums de fotografies de tots aquests actes de la Festa Major aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00