Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/10/2015

Jornada de treball de les policies catalanes del Garraf, a Vilanova i la Geltrú

  La Regidora de Seguretat, Glòria Garcia, ha donat la benvinguda als participants   La Regidora de Seguretat, Glòria Garcia, ha donat la benvinguda als participants

La jornada, que arriba a la quarta edició, té com a objectiu compartir experiències entre els diferents cossos policials

L'auditori de Neàpolis ha acollit durant tot el matí la 4a Jornada de Treball de la Policia de Catalunya al Garraf, amb participació dels diferents cossos de seguretat que treballen al conjunt dels municipis de la comarca.

La presentació de l'acte, ha anat a càrrec de la Cap dels Mossos d'Esquadra ABP Garraf, Rosa Maria Gubianes, del Cap de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú, Dionís Ginés, i de la Segona Tinenta d'alcaldia i Regidora de Seguretat, Glòria Garcia, qui ha destacat d'aquesta jornada la importància d'intercanviar experiències i coneixements en temes tant sensibles com els que tenen a veure amb la seguretat de les persones. Per la regidora "compartir els procediments que s'utilitzen diàriament, basats en les pròpies experiències, és un fet que reverteix en la millora del servei que es dona a la ciutadania"

Durant la jornada d'aquest dijous s'han posat damunt la taula els dubtes i problemes morals que pot suposar l'aplicació de la Llei Orgànica de Protecció de Seguretat Ciutadana. Per Rosa Gubianes, "la posada en funcionament, fa només tres mesos, de la nova llei ens genera molts dubtes i problemàtiques en la seva aplicació, per això creiem que és bo que en parlem tots plegats" Altres dels temes que avui s'han debatut és la reforma del Codi Penal, així com les experiències d'altres municipis en relació als dispositius policials durant les festes, la inspecció de locals d'oci nocturn o la regulació dels apartaments d'ús turístic.

Jornada Policia de Catalunya al Garraf
La jornada, ha comptat també amb la presència del regidor de l'equip de Govern vilanoví, Joan Giribet, la Fiscal en Cap de l'Àrea VNG-Garraf, Susana Romero, així com la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curtó, qui a la cloenda ha volgut destacar el coneixement com a fil conductor de les diferents ponències. Per Curtó, " el coneixement en aquests casos resulta bàsic per prendre decisions, analitzar, interpretar i buscar solucions i estratègies. I l'hem de fer de forma col·lectiva, cadascú des de la seva condició laboral. Només així disposarem d'un conjunt de bones pràctiques que esdevindran el motor de la realitat del nostre país"

La representant de la policia catalana ha acabat dient que les jornades com aquesta propicien enfortir la xarxa humana, gràcies a la qual funcionen les institucions.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00