Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/12/2014

Projecte Prelaboral dirigit a persones aturades usuàries de Serveis Socials

Els usuaris s'han mostrat molt satisfets de les competències que han adquirit amb el taller   Els usuaris s'han mostrat molt satisfets de les competències que han adquirit amb el taller

El Taller Prelaboral serveix per donar confiança a les persones que busquen feina

Al llarg de 2014 des de Serveis Socials de Vilanova i la Geltrú s'ha portat a terme un seguit de Tallers Prelaborals, emmarcats dins el Projecte Servei Prelaboral, que han ofert suport i acompanyament en el procés de recerca de feina a persones aturades de llarga durada.

Els tècnics de Serveis Socials fan un seguiment de la situació d'aquestes persones i pacten conjuntament la millora d'aspectes amb dificultats, com les qüestions sòciolaborals, d'habitatge, educació, suport econòmic i altres.

El Projecte Servei Prelaboral té com a objectiu facilitar la inserció sòciolaboral a les persones amb risc d'exclusió social, i ho fa a través de sessions grupals i individuals, conduïdes per una psicòloga especialitzada en temes d'orientació laboral, i treballant aspectes de caire social i laboral, però centrant-se en un aspecte fonamental: l'autoestima de la persona en el moment d'iniciar el procés.

Aquest projecte, subvencionat pel SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya), va dirigit a persones usuàries de serveis socials que estan en procés de recerca de feina i que en la seva majoria es troben en situacions que dificulten la inserció al mercat laboral actual: aturats de llarga durada, persones amb baixa formació o qualificació professional, nouvinguts, majors de 45 anys...

Les sessions grupals es porten a terme a les instal·lacions de l'IMET i són un total de 30 hores en les que es treballa de manera pràctica aspectes personals que fomenten les habilitats socials, juntament amb aspectes laborals que faciliten l'autonomia en el procés de recerca de feina.

L'èxit d'aquest projecte rau en el fet que, tot i que l'objectiu és la inserció sòciolaboral, mira de dotar a les persones d'eines i recursos perquè de manera autònoma puguin fer front a situacions difícils, en aquest cas el procés de recerca de feina, confiant en ells mateixos i coneixent els recursos disponibles per assolir l'objectiu. La visió del Servei Prelaboral va més enllà del moment present, en el que la persona busca una feina, i se centra en el futur, on, davant la situació actual del mercat laboral, l'atur i la situació canviant es preveu habitual i per tant, és important que les persones disposin de recursos i eines suficients tant a curt com a llarg termini.

Al llarg de l'any han passat pel Servei Prelaboral un total de 90 persones. La valoració, tant per part de les persones tècniques com per part de les persones usuàries ha estat molt positiva, marcant com a principal aspecte els canvis personals d'autoconfiança i coneixement de les pròpies competències personals vers les opcions de trobar feina. Aquesta valoració ha fet que des de Serveis Socials de Vilanova i la Geltrú se sol·liciti al SOC la continuïtat en subvencionar una nova edició.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00